articole, Comunicat de presa

Mutare strategica pe piata de distributie IT din Romania: ELKO anunta achizitia IT Smart Distribution

Distribuitorul de produse, solutii IT si electronice de consum ELKO anunta semnarea unui acord pentru achizitionarea IT Smart Distribution, consolidandu-si o pozitie importanta in Top 3 jucatori pe piata de distributie IT din Romania dupa finalizarea tranzactiei.

 

Conform acordului, ELKO Group (Akciju Sabiedrība ELKO Grupa), prin filiala locala ELKOTech Romania SRL, achizitioneaza 100% din capitalul social al distribuitorului cu valoare adaugata IT Smart Distribution SRL. Cifra de afaceri consolidata a ambelor companii, care depaseste 125 milioane USD, va clasa ELKO in Top 3 distribuitori IT in Romania. Achizitia va fi finalizata in lunile urmatoare. Tranzactia a primit deja acceptul din partea Consiliului Concurentei din Romania.

„Consolidarea pozitiei in regiunea Europei Centrale si de Est este una dintre directiile noastre strategice. Piata romaneasca prezinta un potential bun de crestere si este in centrul atentiei noastre de mai multa vreme. In ultimii trei ani, filiala noastra din Romania a trecut printr-un proces de reorganizare si de implementare a unei noi strategii. Achizitia IT Smart Distribution este o etapa importanta a acestei calatorii indelungate. Consolidarea este esentiala pentru a depasi concurenta stransa din industrie si pentru a ne indeplini obiectivul ambitios de a deveni prima alegere pentru clientii din Romania”, spune Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group.

 

Capacitate si competente de lider in distributia de solutii IT

IT Smart Distribution este un distribuitor cu valoare adaugata ce detine una dintre cele mai experimentate echipe din domeniu si un portofoliu excelent de branduri de top, complementare portofoliului de produse ELKO. Acest lucru genereaza avantaje strategice consistente – puterea combinata si oferta completa de produse de inalta calitate asigura capacitatea si competentele necesare pentru a adresa orice retailer, integrator de sistem sau proiect IT din Romania.

„IT Smart Distribution este o companie puternica, cu o buna reputatie pe piata. Vedem multe lucruri pe care le putem invata unul de la celalalt. Impartasirea cunostintelor, competentele echipei si portofoliul extins vor asigura cea mai buna experienta tuturor clientilor si partenerilor nostri. Salut calduros intrarea IT Smart in familia ELKO si astept cu nerabdare sa atingem impreuna noi culmi, indeosebi in domeniul solutiilor IT”, a spus Carmen Stanciu, General Manager al ELKO Romania si IT Smart Distribution.

 

„ELKO se poate baza pe o echipa dinamica, bine conectata, cu o experienta indelungata in distributia cu valoare adaugata. Intrucat impartasim valori comune, iar ambele companii pun pe primul loc relatia pe termen lung, aceasta achizitie este o potrivire fireasca si va crea o crestere potentiala puternica pentru clienti. Suntem increzatori ca este cea mai buna decizie aceea de a deveni parte din ELKO Group si sunt sigura ca toate partile implicate vor beneficia din acest parteneriat”, mentioneaza Mona Curceanu, Director de Operatiuni al IT Smart Distribution.

 

Ambele companii vor incepe integrarea la nivel organizational – portofoliu unificat, schimb de know-how si mentalitate de echipa. Primii pasi sunt sincronizarea termenilor si conditiilor de cooperare si asigurarea disponibilitatii portofoliului complet de produse catre clienti. Accentul predominant in timpul procesului de integrare este de a-l face cat mai facil atat pentru producatori, cat si pentru clienti, asigurand realizarea la potential maxim a obiectivelor lor de afaceri.

 

Despre IT SMART Distribution

IT SMART Distribution a fost infiintata in 2012 si astazi este una dintre companiile IT de top din Romania. Focusul companiei il reprezinta distributia de produse IT si servicii cu valoare adaugata pentru integratorii de sistem locali, retaileri si alti revanzatori de solutii si produse de business. IT Smart se mandreste cu echipa sa de profesionisti, inovatia si pasiunea lor pentru tehnologie fiind cheia succesului sau. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.itsmartdistribution.ro.

Despre ELKO

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de larg consum din regiune, reprezentand peste 400 de producatori IT. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10 000 de companii, producatori locali de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme si alte companii din diferite sectoare in 11 tari din Europa. Cifra de afaceri a Grupului in 2020 s-a ridicat la 2,2 miliarde USD (1,9 miliarde EUR).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *