articole, Comunicat de presa

Cum sa elimini excesul de fier din apa potabila – metoda simpla si rapida

Image: https://static.fluksaqua.com/community/prod/wordpress/attachments/22537670_ml.jpg

Apa de la robinet are o culoare ciudata si iti vine greu sa o bei? Te gandesti sa cumperi un filtru pentru apa sau chiar o statie de deferizare pentru a te asigura ca ce consumi este o apa curata si proaspata ca lacrima?

Atunci, acest articol este pentru tine.

Impactul fierului in organism

Inainte de orice, trebuie sa iti spun ca motivul pentru care apa de la robinet are o culoare maronie rosiatica are legatura cu prezenta fierului.

Fierul ajuta la transportarea oxigenului in organism si la imbunatatirea sistemului imunitar.

Cu alte cuvinte, fierul este un element important in vietile noastre. Avand in vedere nevoia de fier a organismului, te gandesti ca fierul din apa pe care o consumi ajuta. Adevarul este ca lucrurile nu stau deloc asa.

Screenshot 2021-02-22 155403

Iata de ce:

Cum poti identifica prezenta/ excesul de fier in apa?

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca exista doua tipuri de fier pe care le regasim in apa.

Fierul feros – un tip de fier care se dizolva in apa, fara a-i modifica culoarea – si fierul feric care este forma oxidata a fierului. Acesta produce tonuri de galben, rosu si maro apei.

Daca, in cazul excesului de fier feric, ne putem da seama foarte repede ca apa este contaminata, in cazul excesului de fier feros, vom experimenta un gust neplacut al apei.

Excesul de fier din apa si locuinta ta

Excesul de fier din apa este vizibil pe bateriile de la baie si bucatarie, in masina de spalat rufe sau vase, dar si pe haine.

 

Efectele excesului de fier din apa asupra sanatatii

Excesul de fier are efecte severe asupra sanatatii noastre. Printre cele mai comune efecte ale consumului de fier din apa se numara diareea, holera, infectii cronice si scaderea imunitatii.

Metode pentru eliminarea fierului din apa

Cateva modalitati cunoscute pentru eliminarea fierului din apa:

  • Tratamentul de soc cu clor
  • Oxidarea chimica
  • Filtrarea catalitica
  • Tratamentul cu fosfor
  • Filtre oxidante
  • Dedurizatoare
  • Statii de deferizare

Care este cea mai simpla si rapida modalitate pentru eliminarea fierului din apa?

 

Cea mai simpla metoda pentru eliminarea fierului din apa este instalarea unei statii de deferizare.

Statia este usor de instalat si intretinut si respecta normele de functionare in locuinta. Aceste statii dispun de un strat de granule speciale de filtrare a apei care ajuta la eliminarea hidrogenului sulfurat, a fierului si manganului.

In interiorul acestui strat de granule are loc o reactie chimica in urma careia rezulta o apa curata, de calitate. Apa pe care o poti folosi atat pentru menaj, dar si pentru consumul necesar zilnic.

Daca si tu esti in cautarea unui astfel de sistem de purificare a apei, cei de la Aqualine iti pun la dispozitie solutii complete atat pentru locuinte, cat si pentru spatii de birouri.

Te invit sa studiezi portofoliul magazinului, cu siguranta vei gasi o statie de deferizare si demanganizare care sa raspunda exigentelor tale si care sa iti asigure o apa curata si pura in orice moment.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *