articole

Importanta racirii cu ulei si de ce trebuie luata in serios

Racitor-ulei-hidraulic_3513353_1457351069

Uleiul este cel care iti asigura linia de functionare a motorului tau, dar cand ne referim la racirea uleiului, este de obicei un subiect destul de evitat.

Ce este un racitor de ulei?

Un racitor de ulei este un radiator mic care poate fi amplasat in fata unui sistem de racire a automobilelor. Ele ajuta la scaderea temperaturii uleiului care trece. Acest cooler functioneaza numai in timp ce motorul functioneaza si poate fi aplicat chiar si pe uleiul de transmisie cu solicitare ridicata. Daca vehiculul dvs. are un sistem de racire bazat in cea mai mare parte pe aer, atunci un racitor de ulei va poate oferi multe avantaje suplimentare

Exista numeroase vascozitati ale fluidelor care circula printr-o masina, fie ea pentru racire, lubrifiere sau ambele. Avand in vedere ca motoarele cu ardere interna sunt eficiente in jur de 33%, celelalte 67% sunt in general, irosite prin energie termica si zgomot, toate acestea trebuind sa se disipeze in imprejurimi, intr-un fel sau altul.

Uleiul este fara indoiala cel mai important lichid continut in masina ta. Cantitatea mare de piese in miscare transfera inevitabil o forta de frecare in jur de o tona, care atunci cand este generata din contactul metal – metal poate cauza uzura extrem de puternica pe componente. Prin urmare, uleiul este utilizat pentru lubrifierea acestor piese care se afla in miscare si care la randul sau sa preia din caldura generata.

Asemanator schimbatoarelor de caldura in miniatura cu flux transversal, racitoarele de ulei pot fi amplasate in diverse pozitii mai inedite in caroseria unei masini pentru a maximiza eficienta lor de racire. Cu ulei care circula in principal prin blocul motorului, sistemul de directie si un turbocompresor in vehiculele ce au turbocompresor, uleiul poate castiga foarte repede caldura, in special cand se conduce puternic.

Uleiurile auto sunt special concepute pentru a sta in anumite grade de vascozitate. Prin urmare, daca prea multa caldura este transferata in ulei, vascozitatea acestuia scade pana la un punct in care s-ar lupta sa lubrifieze corect sistemel necesare.

Beneficiile aduse de racitorul de ulei

Deoarece racitoarele de ulei sunt utilizate in plus pe langa racitorul dvs. standard, acestea ofera unele dintre cele mai bune avantaje vehiculelor care sunt mai grele si pun mai multa presiune pe trenul de actionare.

Instalarea racitorului de ulei este destul de usoara, deoarece majoritatea transmisiilor si motoarelor au fost proiectate sa accepte un racitor de ulei dupa cumparare. Totusi este de retinut ca trebuie folosit 2 litri in plus la fiecare schimb de ulei pentru a putea utiliza racitorul de ulei adaugat.

Cu toate acestea, acesta este un pret mic de platit pentru functionarea mai sigura a motorului dvs. si cresterea longevitatii acestuia.

Daca doriti ca uleiul dvs. sa fie suficient de vascos pentru a se agata de anumite angrenaje si alte piese in miscare pentru a le mentine lubrifiate, dar doriti, de asemenea sa curga cu usurinta in tot sitemul de ulei pentru a face tot circuitul din cadrul sistemului mecanic, e nevoie de un racitor de ulei. Temperatura fiind un factor important in schimbarea vascozitatii uleiului, racirea devine un proces esential.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *