articole

Panasonic anunță lansarea programelor de actualizare a firmware-ului pentru seria de camere LUMIX G, versiunea pentru Mac a ”LUMIX Tether for Streaming (Beta)” și dezvoltarea aplicației ”Lumix Webcam” pentru Windows și Mac

Panasonic anunță lansarea programelor de actualizare a firmware-ului pentru camerele mirrorless din seriile Lumix G, a versiunii pentru Mac a “LUMIX Tether for Streaming (Beta)” și dezvoltarea aplicației “LUMIX Webcam Software” pentru Windows și Mac.

Programele de actualizare a firmware-ului sunt destinate camerelor DC-GH5, GH5S, G9, G90/G91/G95, G80/G81/G85 și pentru GX9, asigurând compatibilitatea cu noul trepied-mâner DMW-SHGR1 și stabilitatea operațională cu obiectivul LUMIX G VARIO 12-32mm / F3.5-5.6 ASPH. /MEGA O.I.S.(H-FS12032). În același timp, aplicațiile “LUMIX Tether for Streaming (Beta)” și “LUMIX Webcam Software” îmbunătățesc activitățile de lucru de acasă ale celor care utilizează camerele Lumix.

  1. Programele de actualizare a firmware-ului pentru  

DC-GH5,GH5S, G9, G90/G91/G95, G80/G81/G85 și GX9

Model

Versiune firmware

・ Se poate folosi trepiedul-mâner DMW-SHGR1 ・Stabilitate operațională îmbunătățită cu obiectivul Panasonic LUMIX G VARIO 12-32mm / F3.5-5.6 ASPH. /MEGA O.I.S.(H-FS12032)
DC-GH5

Versiune firmware 2.7

Da Da
DC-GH5S

Versiune firmware 1.6

Da
DC-G9

Versiune firmware 2.2

Da Da
DC-G90/G91/G95

Versiune firmware 1.2

Da Da
DC-G80/G81/G85

Versiune firmware 1.5

Da Da
DC-GX9

Versiune firmware 1.5

Da

Programul de actualizare firmware va fi disponibil pe website-ul LUMIX Global Customer Support https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/ pe data de 21 Iulie 2020.

  1. LUMIX Tether for Streaming (Beta) pentru Mac

 

Urmând lansarea aplicației “LUMIX Tether for Streaming (Beta)” pentru Windows, a fost lansată și versiunea pentru Mac a aplicației  “LUMIX Tether for Streaming (Beta)”. Aceasta derivă din aplicația clasică “LUMIX Tether (Ver.1.7)”, deținând o opțiune suplimentară de afișare pentru situațiile în care aplicația se utilizează pentru streaming. Această versiune poate îmbunătăți experiența utilizatorului în condițiile actuale de creștere a nevoii de streaming de acasă.

Deoarece aplicația “LUMIX Tether” a fost inițial concepută pentru fotografierea telecomandată, interfețele grafice pentru setarea zonei de focus cât și panourile de control sunt afișate pe PC concomitent cu imaginile captate, în situația conexiunii prin USB.

Aceste elemente grafice devin totuși un impediment în situația în care aplicația este utilizată pentru o transmisiune în direct.

Ca răspuns la solicitările utilizatorilor pentru rezolvarea acestei probleme, modul LIVE VIEW a fost adăugat în aplicația “LUMIX Tether for Streaming (Beta)”. Acest mod permite afișarea exclusiv a imaginii captate, facilitând preluarea ei de către aplicațiile separate de streaming. Utilizatorii pot opta să afișeze sau nu elementele grafice în timpul conexiunii prin USB conform scopului propus.

Aplicația“LUMIX Tether for Streaming (Beta)” este oferită ca o versiune preliminară, care este momentan în stadiul de dezvoltare. Această versiune a aplicației nu oferă garanție de utilizare și nici asistență.

Modelele compatibile: DC-S1H, DC-S1R, DC-S1, DC-GH5S, DC-GH5, DC-G9

Configurații necesare pentru operarea aplicației LUMIX Tether for Streaming (Beta) for Mac

Sistem de operare Mac OS X 10.11,

Mac macOS 10.12, macOS 10.13, macOS 10.14

*operarea cu  macOS 10.15 Catalina are incă raportate câteva incidente și este în verificare. https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/info/macos_tether.html

(Atunci când suportul oficial pentru macOS 10.15 Catalina urmează să fie realizat.)

Procesor Intel CPU of 1 GHz sau superior
Rezoluție monitor 1024 x 768 pixeli sau mai mult
RAM 1GB sau mai mult (32bit), 2GB sau mai mult (64bit)
HDD Spațiu disponibil pentru ionstalare de 200 MB sau mai mult
Interfețe USB 3.0/3.1

Pagina de descărcare pentru LUMIX Tether for Streaming (Beta)

https://www.panasonic.com/global/consumer/lumix/lumixtether.html

  1. Aplicația LUMIX Webcam

În timp ce “LUMIX Tether for Streaming (Beta)” este la origine o aplicație pentru fotografierea telecomandată care poate fi folosită să capteze imaginile camerei pentru transmisiuni în direct, următoarea aplicație “LUMIX Webcam Software” face posibilă utilizarea unei camere compatibile LUMIX ca și cameră web folosind o conexiune USB nu doar pentru transmisiuni în direct, dar și pentru aplicații de videoconferințe etc

Modelele compatibile: DC-S1H, DC-S1R, DC-S1, DC-GH5S, DC-GH5, DC-G9, DC-G100/G110*

Data lansării*: sfârșitul lunii septembrie (pentru Windows) / sfârșitul lunii octombrie (pentru Mac) în anul 2020

*Data de lansare a aplicației LUMIX Webcam Software pentru modelele DC-G100/G110 urmează să fie comunicată cât de curând.

Panasonic urmărește să aducă îmbunătățiri continue gamei de produse LUMIX, incluzând seriile Full-Frame S și Micro Four Third G, oferind clienților produse și servicii valoroase, din care face parte și programul de actualizare firmware și a aplicațiilor.

・Specificațiile pot fi subiectul unor modificări, fără a fi anterior anunțate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *