Comunicat de presa

SSD-urile externe Sandisk Extreme Portable asigura portabilitatea si siguranta datelor

SanDisk, o marca Western Digital, lider global in dezvoltarea de solutii de stocare bazate pe memorie flash, a introdus pe piata noi SSD-uri externe in familia Extreme Portable, potrivite pentru toate categoriile de utilizatori care apreciaza in egala masura performantele de top si nivelul ridicat de protectie a datelor.

Portabilitatea datelor a reprezentat dintotdeauna un subiect sensibil pentru utilizatorii de PC, iar cei care au trait perioada de glorie a Floppy Disk-ului stiu probabil cel mai bine acest lucru. De atunci si pana in prezent, industria tehnologiilor de stocare a suferit insa multiple modificari, iar conceptul de portabilitate a datelor a fost mult imbunatatit. Dispozitive precum stick-urile USB sau harddisk-urile externe a fost pentru multi utilizatori adevarate revelatii, fiecare prezentand anumite avantaje si dezavantaje, insa exista o cerere in crestere de solutii mai rapide, mai rezistente, mai portabile. Pe masura ce tehnica de calcul a evoluat, a crescut si numarul de utilizatori si, odata cu ei, volumul de date. Prin urmare, exista o necesitate bine definita pentru dispozitive de stocare rapide, sigure si, de multe ori, portabile, precum SSD-urile externe dezvoltate de SanDisk. Iar modelele din seria Extreme Portable raspund punctual nevoilor si cerintelor unui segment foarte larg, compus din diferite categorii de utilizatori.

SSD-urile externe SanDisk Extreme Portable promoveaza portabilitatea sporita fara compromisuri in materie de performanta, siguranta sau capacitate de stocare. Astfel, acestea au o lungime de sub 10cm si o grosime mai mica de 1cm, cantarind mai putin de 80g. In acelasi timp, este asigurata flexibilitate in ceea ce priveste capacitatea de stocare, caci gama include 4 variante, de 250GB, 500GB, 1TB si respectiv 2TB. Iar vitezele de transfer de pana la 550MB/s asigura viteza de lucru necesara pentru orice tip de date, inclusiv redarea de continut video la rezolutie 4K. Pentru conectarea la PC, smart TV sau alte echipamente, modelul este prevazut cu un port USB Tip-C, care respecta standardul USB 3.1 Gen 2 si acompaniat de un cablu de date aferent, plus un adaptor de la conector Tip-C la conector Tip-A. In acest fel, este asigurata compatibilitatea extinsa cu diverse sisteme de calcul, pe platforma Windows sau Mac OS. De asemenea, este garantata o rezistenta sporita la socuri mecanice si alte conditii de mediu dificile, caci constructia este bazata pe un design robust si materiale rezistente. Mai mult decat atat, dispozitivele beneficiaza de certificare IP55, astfel ca sunt protejate impotriva lichidelor si prafului.

Noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Portable sunt disponibile in Romania prin intermediul partenerilor autorizati, la preturi de achizitie ce pornesc de la 350 Lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *