Uncategorized

Schimbarea este mereu placuta!

download

Intotdeauna mi-au placut provocarile. Atat de mult imi plac provcarile, incat, dupa ce am trait aproape 30 de ani in Craiova, am decis sa ma mut in minunatul oras Ploiesti. Actiunea mea se justifica foarte usor, in Ploiesti mi-am cunoscut sotia, iar ea dorea sa se intoarca la “radacinile” sale.

Desi exista o multime de agentii imobiliare ploiesti, ne-a fost usor sa o alegem pe cea mai buna, royal-imob.ro, care a iesit in evidenta prin  numarul mare de anunturi convenabile pentru case si apartamente de vanzare.

Desi acest oras poate sa nu transmita multe la inceput, pe masura ce il locuiesti in el, incepi sa descoperi atractii precum:

Muzeul ,,Casa de Targovet”

Este amplasat in Str. Democratiei nr 2. Structura sa imbina elementele de arhitectura romaneasca cu unele de influenta naturala. Muzeul se poate vizita in intervalul orar 09-17:00, de marti pana duminica. Muzeul prezinta in interior un design  conceput de un negustor bogat din secolele VIII-lea/XIX-lea cand ea include o serie de piese originale, care au facut parte din interiorul casei Hagi Prodan, o adevarata opera de arta. In acest muzeu, inca mai exista lucruri ramase de atunci: masutele incrustate cu sidef, sofaua cu perne inflorate, narghilele si ciubucele, vase de ars mirodenii, laditele de zestre sculptate, scaunele in stil florentin si un mobilier cu insertie de sidef. Muzeul este localizat in Ploiesti. Muzeul ne introduce in atmosfera perioadei din acel secol. Casa, devenita muzeu, fost construita in anul 1785 de mai multi mesteri priceputi, pentru un negustor localnic.

Muzeul de istorie si arheologie

Se afla intr-o cladire care este in stil neoclasic si prezinta inceputurile orasului Ploiesti. Evenimentele din secolul al XIX-lea si ecoul lor au avut un mare impact asupra orasului. Acestea au fost aspecte ale vietii culturale prahovene si urme ale civilizatiei getilor. La parterul muzeului se afla sala Mihai Viteazu care adaposteste vestigiile care privesc inceputurile orasului Ploiesti ca o asezare urbana. Acest moment, a fost strans legat de domnia marelui Voievod Mihai Viteazul, care a fost fondatorul orasului.

Sala Arheologiei prahovene gazduieste descoperirile celor 150 de ani de cercetare. In spatiile de la etaj se afla cabinetul de numismatica, unde este pusa o impresionanta colectie de monede superbe, care ilustreaza fenomenul circulatiei monetare de la inceputurile sale si pana in vremurile moderne. Punctul de atractie al acestei sali este cabinetul de medalistica care reuneste medalii, ordine si decoratii romanesti ale institutiei.

In prima sala a muzeului a fost amenajata expozitia care prezinta principalele evenimente ale secolului al XIX-lea, incepand totusi cu miscarea revolutionara din anul 1848. Acesta era monumentul Unirii Principatelor Romane in anul 1859. Viata culturala si cotidiana din perioada moderna, era prezentata in sala dedicata scriitorului A. Bassarabescu si Pravohei Interbelice.

 

Acestea sunt numai cateva dintre zecile de atractii din Ploiesti.

Fara royal-imob.ro nu cred ca aceasta mutare ar fi fost posibila. Site-ul agentiei este foarte bine pus la punct, iar toate anunturile postate sunt verificate zilnic pentru a  oferi clientilor precizie maxima. Este intotdeauna o placere sa schimbi orasul si sa o iei de la capat, mai ales cand ai o agentie mboliara care te sprijina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *