articole, Comunicat de presa

25 ani de parteneriat – Povestea ELKO si Seagate

Ilgonis_Irina_ELKO_Seagate25

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipamente, solutii IT si electronice de consum, anunta implinirea a 25 ani de parteneriat cu Seagate.

Seagate, unul dintre cei mai mari producatori de solutii de stocare din lume, aniverseaza anul acesta 40 ani. Totodata, compania este si una dintre primele cu care a inceput sa colaboreze ELKO Group in anul 1994, devenind astfel primul distribuitor de hard-disk-uri Seagate din regiunea Statelor Baltice.

“Pe parcursul celor 25 ani, ELKO si Seagate au dezvoltat multe impreuna: incepand cu faptul ca ambele companii si-au schimbat logoul de doua ori si CEO-ul de 5 ori, pana la cresterea inregistrata, bazata pe dezvoltarea portofoliului de produse, ajustarea dinamica a preturilor si crearea de noi zone de distributie. Impreuna, am trecut cu bine prin perioade de criza economica, situatii in care parteneriatele pe termen lung permit gasirea mai usoara a unor solutii”, a spus Ilgonis Inspēters, Component Product Unit Manager la ELKO Group, care colaboreaza cu Seagate inca din 1995.

Chiar daca si-a dezvoltat portofoliul de produse si a cautat noi segmente de piata, solutiile de stocare au ramas domeniul principal de activitate al Seagate, care si-a confirmat astfel profesionalismul si a devenit un lider al acestei industrii. In urma cu 25 ani, existau mai mult de 100 producatori de hard-disk-uri in lume, dar ELKO a decis sa colaboreze cu Seagate, care este la ora actuala unul dintre cei trei jucatori mondiali care au ramas pe aceasta piata. Mai mult decat atat, Seagate este unul dintre cei mai mari producatori din portofoliul de componente ELKO, cu o cota de circa 15%.

Seagate-ELKO-25-years-in-partnership_1200x628

“Aceasta colaborare a devenit posibila in momentul in care companiile mari din vest au inceput sa prezinte interes pentru regiunea baltica. Fiind o companie foarte activa, ELKO s-a remarcat inca de atunci, extinzandu-se dincolo de granitele Letoniei. I-am abordat pe cei de la Seagate cu optimism, iar, ca rezultat, Seagate a devenit unul dintre partenerii nostri cheie. Canalele de distributie Seagate s-au marit odata cu expansiunea geografica a ELKO, in paralel cu evolutia tehnologica a produselor. Multora le vine greu sa isi imagineze astazi, dar in urma cu 25 ani, cel mai incapator hard-disk de pe piata avea capacitatea de 9GB si folosea formatul 5.25” (cca. 13cm). La ora actuala, un hard-disk de 4TB poate fi ratacit cu usurinta prin buzunare, in timp ce modelele de capacitate mare au 16TB. Dupa toti acesti ani, putem afirma cu mandrie ca Seagate a fost unul dintre partenerii esentiali ai ELKO inca de la fondarea companiei si suntem cu adevarat onorati de increderea pe care ne-au acordat-o”, a spus Egons Mednis, Presedinte al ELKO Group, cu privire la inceputurile parteneriatului dintre cele doua companii.

“ELKO Group este pentru Seagate un partener strategic pe termen lung. Apreciem toate eforturile depuse de companie in vederea crearii de noi piete de distributie pentru solutii de stocare, colaborarea stransa pe mai multe niveluri pe care o avem, precum si implicarea puternica manifestata de echipa ELKO in general. O buna parte a succesului inregistrat in ultimii 25 ani se datoreaza viziunii similare pe care am avut-o in privinta dinamicii pietei si tendintelor de crestere. Suntem mandri ca impartasim aceeasi pasiune pentru descoperirea de noi oportunitati, existand astfel o sinergie in colaborarea noastra. De-a lungul timpului, am marcat mai multe etape importante in evolutia noastra si vom marca si mai multe in anii care vor urma”, a spus Alexander Malinin, Senior Sales Manager al Seagate pentru Rusia si tarile FSU.

“Seagate a fost numita o companie sistematica, deoarece procesele sale de business sunt bine puse la punct si usor de inteles de toata lumea. Suntem un partener stabil si predictibil, astfel ca toata lumea poate lucra usor cu noi si se poate baza pe noi, ceea ce in distributie este deosebit de important. Exista o sinergie foarte buna intre cele doua companii si suntem mandri sa aniversam 25 ani de parteneriat si incredere reciproca”, au declarat Inspēters si Irina Pavlova, Senior Product Manager la ELKO Group, care lucreaza cu Seagate din anul 2014.

Despre Seagate

Seagate se afla in centrul sferei de stocare a datelor, caci ajuta societatea sa isi maximizeze potentialul, prin dezvoltarea unor solutii inovatoare de management al datelor, acordand in acelasi timp o atentie deosebita parteneriatelor sustenabile. Pentru a afla mai multe despre Seagate, vizitati www.seagate.com.

 

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori si oferind o gama larga de peste 36.000 de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de tari in Europa si Asia Centrala. Compania are peste 1.000 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2018 s-a ridicat la 1.768 de milioane USD (1.497 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii. solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom.

Mai multe informatii: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *