articole

Noi update-uri de BIOS pentru sporirea performanței la procesoarele AMD Ryzen 3000

 

AMD a anunțat disponibilitatea celui mai nou update BIOS pentru stabilitatea și performanța procesoarelor Ryzen 3000. Printre problemele rezolvate se numără: comportamentul în procesul de boost, comportamentul în stare idle desktop, precum și un nou SDK de monitorizare.

Update-urile de BIOS au fost lansate împreună cu partenerii producători de plăci de bază, iar acestea vor putea fi descărcate și instalate în aproximativ două săptămâni, în funcție de programul de testare și implementare al producătorilor.

Feedback-ul utilizatorilor despre modul de operare al produselor noastre în viața de zi cu zi este foarte important pentru AMD, iar compania înțelege că unii dintre aceștia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la frecvențele maxime de boost ale produselor achiziționate. Noua versiune de BIOS va rezolva această problemă prin implementarea unei optimizări de performanță care va spori frecvența cu aproximativ 25-50 de MHz față de rezultatele actuale în boost.

De asemenea, acest update corectează și comportamentul procesorului în timp ce sistemul se află idle în desktop, punând la dispoziție un filtru de activitate care reglează algoritmul CPU-ului în boost pentru a putea ignora „zgomotul de fundal” produs de sistemul de operare și de aplicațiile care rulează în background.

În plus, pe 30 septembrie, AMD va lansa o nouă aplicație de monitorizare a procesoarelor Ryzen, AMD Monitoring SDK, care va pune la dispoziția utilizatorilor o unealtă performantă cu care aceștia vor putea urmări metricele de procesare care sunt de interes.

Pentru mai multe detalii, poți accesa postarea de pe blog-ul AMD aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *