Comunicat de presa

Lenovo™ lansează noi dispozitive și soluții pentru companii

Picture1

Lenovo expune PC-uri noi, soluții AR, Internet of Things și soluții de securitate la evenimentul anual Accelerate

București, 14 mai 2019 – Evenimentul anual Lenovo Transform 3.0 Accelerate este locul unde pasionații de tehnologie, jurnaliștii și partenerii de afaceri se reunesc pentru a afla totul despre cele mai noi soluții și dispozitive tehnologice dezvoltate de Lenovo, precum și angajamentul companiei de a îmbunătăți mediul de business prin transformare inteligentă.

De la PC-uri, la realitate augumentată (AR), Internet of Things (IoT) și soluții de securitate care au fost în focus la evenimentul de anul acesta, Lenovo nu dă semne de stagnare, ci promite tehnologii mai inteligente și o gamă largă de inovații.

Potențialul soluțiilor AR/VR

Parte a inițiativei Lenovo pentru business mai inteligent, ThinkReality™ este un sub-brand nou lansat, care oferă o abordare bazată pe soluții software și hardware. A fost dezvoltat pentru a ajuta angajații să folosească aplicații AR pentru a beneficia de asistență, de scăderea timpul de reparații, pentru eliminarea erorilor, eficientizarea procedurilor de lucru complexe, îmbunătățirea calității trainingurilor, pentru o mai bună colaborare și eficientizare a costurilor.

Platforma ThinkReality le oferă utilizatorilor posibilitatea de a conecta, interacționa și gestiona informații digitale 3D în lumea reală, îmbunătățiind eficiența și abilitatea de interacțiune cu mediul. Funcționarea platformei nu este influențată de dispozitivele folosite sau accesul la cloud, facilitând adopția aplicațiilor software AR și VR pentru mai multe sisteme de operare, servicii cloud și dispozitive, precum noul ThinkReality A6 prezentat mai jos.

Lenovo_ThinkReality_A6_(3)

Primul dispozitiv din portofoliul de soluții ThinkReality, ThinkReality A6 este un dispozitiv de tip headset  ușor de utilizat, care poate fi folosit pentru a implementa soluții simple și complexe în companiile care doresc să crească productivitatea forței de muncă. Cu o greutate de 360g, unghi vizual cu diagonală de 40 de grade și rezoluție 1080p pentru fiecare ochi, A6 este unul dintre cele mai ușoare headseturi AR din gama sa. Platforma Qualcomm® Snapdragon™ 845 Mobile XR compatibilă cu Android™ alimentează headsetul ThinkReality A6 cu tehnologie optică Lumus® în interiorul unui procesor (VPU) Intel® Movidius™, astfel încât componenta hardware este de mărimi reduse, dar puternică.

Lenovo_ThinkReality_A6_(2)

Soluții IoT end-to-end

Renumit pentru hardware-ul și PC-urile inovatoare, Lenovo continuă să transforme mediul de business prin adăugarea de soluții noi în ecosistemul de soluții ThinkIoT™. Un dispozitiv IoT înregistrează informații din diverse acțiuni repetate într-un mediu și apoi analizează datele pentru mai multă eficiență și performanță optimizată.

Portofoliul ThinkIoT include dispozitive puternice, precum ThinkCentre™ Tiny sau noul ThinkCentre Nano IoT, dispozitivul EPC300, dar și o serie de senzori, inclusiv camere inteligente performante, funcții de iluminare declanșate de mișcare, case de marcat inteligente și dispozitive de recunoaștere facială, capabile să detecteze și să transmită informații rapid, pentru a lua decizii inteligente în cel mai scurt timp în depozite sau showroomuri.

De la stadiile de consultare și instalare a dispozitivelor, până la angajați cu abilități îmbunătățite și permiterea analizei predictive, conexiunile interne complexe ale serviciilor, software-ul și dispozitivele sunt orchestrate de inginerii Lenovo pentru a îmbunătății rezultatele de afaceri pentru companii. Un doctor ar putea folosi ochelari AR pentru a analiza rezultatele investigațiilor cu raze X salvate în cloud, sau un angajat în depozit poate fi ajutat de un senzor de cameră de înaltă performanță (prezentat mai jos) care poate identifica dacă pachetele sunt așezate pe paletul potrivit, toate acestea  în decursul a 200 de milisecunde de la ridicarea unei cutii, printr-un cod QR – toate realizate prin intermediul soluției de automatizare a depozitelor ThinkIoT.

La fel de valoros pentru retaileri este prototipul casei de marcat automate, în prezent testat ca un program pilot în campusul Lenovo din Beijing. Proprietarii magazinelor fizice care doresc să evite cozile lungi și erorile de tarifare, vor folosi în curând tehnologia de recunoaștere a obiectelor la casele de marcat de tip self-checkout. Cu o cameră, procesor și senzori integrate, această soluție inteligentă de retail le permite clienților să scaneze toate articolele simultan, eliminând necesitatea de a scana codurile de bare individuale. În plus, aceasta cântărește produsele pentru a oferi detalii furnizorilor și oferă posibilitatea de plăți virtuale.

Colaborarea IoT dintre Lenovo și Microsoft

La Accelerate, Lenovo a prezentat ofertele ThinkIoT susținute de Azure care vor accelera transformările digitale ale clienților, cu Azure SQL Database Edge și soluțiile pentru verticale precum industriile de retail și de fabricație. Acum, utilizatorii care implementează soluții Microsoft Azure pentru IoT, AI și managementul datelor pot face acest lucru utilizând întregul spectru de oferte Lenovo inclusiv gateway-ul edge ECP300 și camera inteligentă IOT510C, ThinkCentre Nano IoT și serverul edge ThinkSystem SE350.

„Mai mult ca niciodată, clienții vor să conecteze lumea fizică la cea digitală și să implementeze soluții IoT și AI, pentru a permite transformarea afacerilor. Colaborarea cu parteneri de încredere care pot oferi infrastructură și servicii care simplifică IoT este esențială”, a declarat Sam George, directorul Azure Internet of Things, Microsoft Corp. „Noul nostru parteneriat IoT cu Lenovo reunește platforma Microsoft Azure și portofoliul de soluții Lenovo ThinkIoT de hardware, software și servicii, pentru a oferi valoare partenerilor noștri .”

PC-urile devin mai inteligente, mai mici și mai subțiri

Lenovo lansează noi dispozitive prin cea mai recentă gamă de computere cu Windows 10, inclusiv noile ThinkCentre Nano, ThinkBook™ și ThinkPad™ X1 Extreme generația a doua.

ThinkCentre Nano și Nano IoT

Conceput să ofere performanță într-o dimensiune ultraportabilă, ThinkCentre M90n este cea mai compactă serie comercială de desktopuri din lume.1 Modelele măsoară o treime din dimensiunea ThinkCentre Tiny și economisesc cu până la 30% mai multă de energie anual, comparativ cu sistemele desktop tradiționale. Acest lucru le face perfecte pentru businessuri aglomerate precum call centere sau medii cu spațiu limitat.

Cu cel mai mic design de pe piață, ThinkCentre M90n-1 Nano ocupă foarte puțin spațiu și este ușor de folosit, oferind confort oricărui utilizator, pentru că poate încăpea oriunde, în spatele monitorului, sub o masă sau pe un raft, păstrând ordine la locul de muncă. ThinkCentre Nano se alimentează cu ușurință printr-un cablu USB Type-C sau un dock Type-C, oferind astfel posibilități bogate de I/O.

Eficient din punct de vedere energetic, cu un sistem de răcire silențios fără ventilator, ThinkCentre M90n-1 Nano IoT funcționează pe o plajă mai întinsă de temperaturi (0-50 °C), este mai rezistent la vibrații puternice și medii industriale. Un gateway IoT sigur, ThinkCentre Nano IoT este proiectat pentru a oferi putere de prelucrare a datelor și securitate pentru dispozitivele IoT care cer capacitate de răspuns în timp real. Nano IoT crește capacitatea de răspuns și fiabilitatea prin permiterea transferului rapid de informații între dispozitivele periferice IoT conectate, între senzori și alte dispozitive, chiar și în spațiile comerciale care îngreunează aceste procese. Utilizatorii pot beneficia de expansiune ulterioară cu porturi suplimentare și dispozitive periferice care răspund nevoilor lor.

ThinkBook 14s și 13s 

Lenovo lansează un nou sub-brand, dedicat organizațiilor mici și mijlocii (SMBs), denumit ThinkBook. O nouă gamă ultra-subțire de laptopuri ultra-portabile și ușor de utilizat, acestea sunt ideale pentru utilizatorul modern, orientat către tehnologie și care, fără îndoială, ajută la creșterea business-ului de succes de mâine.

Lenovo ThinkBook 13S

Angajații care petrec mult timp online au nevoie de un laptop eficient care poate fi folosit din orice loc. Nicio categorie de oameni nu folosește mai inteligent tehnologia pentru a spori productivitatea decât generația actuală a pasionaților de dispozitive smart. ThinkBook este special proiectat pentru persoanele din organizații care își doresc laptopuri consumer avantajoase din punct de vedere preț și design, fără a fi nevoiți să compromită servicii și garanții adiționale – nevoi de bază ale oricărui business. ThinkBook permite companiilor în dezvoltare să păstreze competitivitatea la niveluri maxime pentru a motiva tinerii ingineri IT atrași de dispozitive care arată cool și sunt în același timp și avantajoase. 

Seria ThinkBook S ultra-slim, disponibilă în variantele de 13 și 14 inci, este dedicată companiilor care nu vor să facă compromisuri în aspectele esențiale, precum securitate, fiabilitate și serviciile de asistență, satisfăcând în același timp cererea de dispozitive elegante care aduc experiența familiară a smartphone-urilor la PC-uri. Ideale pentru orice companie, noile Lenovo ThinkBook 13s și 14s îmbină stilul modern și elementele de design precum exteriorul de aluminiu, cu caracteristicile de securitate integrate pe care consumatorii le așteaptă de la familia de PC-uri Think.

Elegante și sigure

Laptopurile ThinkBook au un aspect premium, pot fi îndoite la 180° și au o ramă ultra-slim, pentru a oferi un ecran mult mai mare într-un design portabil mic. Acoperite cu un strat de aluminiu și magneziu, care redau laptopului nuanța Mineral Grey, acestea sunt foarte ușoare, corpul dispozitivului ThinkBook 14s cântărind doar 1.5 kg, iar cel al lui ThinkBook 13s, doar 1.34 kg.

Laptopurile ultra-subțiri ThinkBook integrează caracteristici de tip business, care sunt rareori incluse în alternativele mai scumpe ale acestui dispozitiv.

Caracteristicile includ:

  • Autentificare dintr-o singură mișcare și pornirea sistemului prin atingerea senzorului de amprentă
  • Standard TPM 2.0 discret pentru a permite sistemului de operare Windows 10 să ruleze procesele de securitate și de criptare a datelor utilizatorului
  • Capacul glisant ThinkShutter™ care protejează camera video
  • Balamalele acoperite în indiu, pentru a reduce interferențele WiFi-ului
  • Sunet puternic și clar oferit prin sistemul Dolby Audio™cu difuzoare HARMAN®
  • Ecran Premium FHD cu Dolby Vision®(pe ThinkBook 13s) pentru o imagine bogată
  • Tastatură rezistentă la lichide, proiectată pentru a susține până la 60ml2
  • Baterie cu durată de viață de până la 11 ore3și funcție RapidCharge pentru ThinkBook 13S baterie cu durată de viață de până la 10 ore3 pentru ThinkBook 14S

ThinkPad X1 Extreme Gen 2

ThinkPad X1 Extrem Gen 2, vine cu îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său, inclusiv procesoare până la Intel Core™ i9 generația a noua și NVIDIA GeForce® GTX 1650 GPU cu design Max-Q, dar și până la dublarea spațiului de stocare la 4TB.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme G2 (1)

Echipat cu Windows 10 și creat pentru utilizatorii avansați din mediul de afaceri, ThinkPad X1 Extreme Gen 2 este laptopul perfect, subțire și ușor, care se potrivește stilului de viață mobil, precum și nevoilor exigente de performanță. Cu caracteristici îmbunătățite pentru divertisment, inclusiv un ecran tactil opțional 4K OLED, dotat cu Dolby Vision® și sistem audio Dolby Atmos®, ThinkPad X1 Extreme Gen2 este un laptop puternic de 15 inci, proiectat pentru procesări intense de date, precum editare foto și video sau randarea grafică, aplicații AR/VR și altele.

Pentru a proteja ce e mai bun, tu trebuie să fii cel mai bun

Proiectat pentru a proteja companiile, ThinkShield™ dispune de un pachet de servicii de securitate care poate fi personalizat, capacități software și hardware care protejează întreg ciclul de viață al dispozitivelor comerciale, de la dezvoltare până la punerea pe piață. Portofoliul ThinkShield este proiectat pentru a oferi o securitate mai mare pentru toate dispozitivele Lenovo din gama Think, centre de date și soluții emergente.

ThinkShield adoptă o abordare holistică a securității, concentrându-se asupra celor mai mari patru nevoi ale clienților în protejarea datelor, identității, activității online și dispozitivelor. Lansat anul trecut, ThinkShield adaugă șapte oferte noi portofoliului său robust, precum Lenovo Self Healing BIOS care se reface singur și se reîntoarce la ultima sa copie de rezervă bună în cazul în care un BIOS este corupt sau atacat, sau ThinkShield Secure Wipe, care le permite utilizatorilor să șteargă complet datele sensibile de pe dispozitivele lor fără a fi nevoie de instrumente externe sau de scoaterea drive-ului. Pentru mai multe detalii, vizitați acest link.

Pentru a vedea agenda completă și a afla mai multe despre modul în care Lenovo transformă mediul de business prin tehnologie mai inteligentă și eficientă financiar, vizitați: https://www.lenovo.com/us/en/accelerate.

Detaliile complete ale produsului și imaginile sunt disponibile aici.

Prețuri și disponibilitate în America de Nord:

ThinkPad X1 Extrem Gen 2 va fi disponibil începând cu iulie 2019, de la 1.499,99 de dolari. 2

ThinkBook 13s va fi disponibil la sfarșitul lunii mai 2019, cu un preț de pornire de 729 de dolari. 2

ThinkBook 14s va fi disponibil la sfârșitul lunii mai 2019, cu un preț de pornire de 749 de dolari. 2

ThinkCentre M90n Nano va fi livrat în august 2019, la un preț estimat de 639 de dolari. 2

ThinkCentre M90n Nano IoT va fi livrat în august 2019, la un preț estimat de 539 de dolari. 2

Pentru prețurile și disponibilitatea soluțiilor ThinkIot și ThinkShield, contactați reprezentantul local de vânzări sau partenerul de afaceri pentru mai multe informații.

ThinkReality este lansat ca un program de dezvoltare cu mari corporații. ThinkReality A6 va avea o lansare limitată în al treilea trimestru al anului 2019. 2

Pe baza cercetărilor effectuate de Lenovo în aprilie 2019 a desktopurilor comerciale vândute de marii producători de PC-uri > 1 milion de unități vândute anual.

Prețurile nu includ taxe, transport sau alte opțiuni și pot fi modificate fără notificare; se aplică termeni și condiții suplimentare. Prețurile distribuitorilor pot varia. Disponibilitatea poate varia în funcție de zonă, iar produsele pot fi disponibile numai pe anumite piețe. Toate ofertele sunt în funcție de disponibilitate. Lenovo își rezervă dreptul de a modifica în orice moment ofertele, caracteristicile și specificațiile produselor, fără notificare prealabilă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *