Comunicat de presa

Soluţia Orbi Pro de la Netgear – Democrația accesului la serviciile wireless

Picture1

Orbi Pro oferă egalitate pentru toți utilizatorii din interiorul rețelei!

Accesul la resursele din rețeaua companiei și la internet reprezintă o necesitate vitală pentru un organism dependent de informație așa cum este compania modernă. Cu atât mai mult cu cât activitatea principală a organizației are la bază informația – așa cum este cazul unei mici agenții de publicitate, unei firme de contabilitate sau un depozit al unei firme de curierat sau de distribuție – accesul la rețeaua wireless este imperativ pentru asigurarea derulării proceselor de afaceri. Mobilitatea în spațiul în care utilizatorul își desfășoară activitatea poate fi un factor limitativ din punct de vedere al calității semnalului în rețeaua wireless, asigurarea celor mai bune rate de transfer fiind în același timp un deziderat pentru cei care administrează rețeaua de comunicații a companiei. De asemenea, utilizarea unor aplicații ce impun utilizarea unei lățimi de bandă minime și a unei calități a semnalului foarte bună, așa cum sunt aplicațiile de videoconferință, de exemplu, sunt alte elemente care trebuie luate în calcul atunci când se proiectează o rețea wireless de la zero sau se dezvoltă o rețea existentă. Partea de administrare a rețelei este în sine o provocare pentru responsabilii din departamentul IT&C, care au nevoie în orice moment de o imagine clară a performanțelor rețelei și un set de instrumente ce le permite să urmărească și să intervină atunci când este nevoie.

Având la dispoziție o imagine fidelă a provocărilor cu care se confruntă companiile mici și mijlocii atunci când este vorba de infrastructura de comunicații, NETGEAR și-a dezvoltat un portofoliu de soluții cu un grad de modularitate ce permite administratorilor de rețea să proiecteze, să construiască, să exploateze și să fie pregătiți pentru dezvoltările ulterioare a unor rețele flexibile și sigure. Astfel, producătorul care se numără printre liderii mondiali ai domeniului a anunțat de curând disponibilitatea unei noi linii de echipamente din familia Orbi Pro Mesh Wi-Fi, noi switch-uri IPV6 și produse Wireless Access Point ce pot fi gestionate cu ajutorul soluției Insight de cloud management.

Pentru acoperirea suprafețelor mari cu rețele WiFi este disponibilă tehnologia mesh. Cu ajutorul acestor puncte de acces WiFi multiple, cunoscute sub numele de sateliți, împreună cu un router și un software avansat, creează o singură rețea coerentă, care poate acoperi o suprafață mare. Avantajul rețelelor de tip mesh este faptul că sistemul se auto-organizează și se auto-optimizează, adică sateliții sunt mereu în căutarea celei mai bune opțiuni de backhaul (sistemul propriu de comunicație internă a sistemului WiFi) pentru a oferi cel mai bun serviciu wireless posibil. Aceasta înseamnă că viteza WiFi și calitatea în întreaga zonă de acoperire sunt aceleași în cel mai îndepărtat colț al depozitului ca și în birou. Atunci când rețeaua de tip mesh trebuie extinsă, pot fi adăugați mai mulți sateliți, până la un total de șase atunci când se utilizează ORBI PRO. În practică, acest lucru echivalează cu un total de 17.500 de metri pătrați și în jur de 80 de utilizatori în orice moment.

Singura rețea de tip mesh de pe piață care utilizează astăzi tehnologia tri-band este gama ORBI PRO. Oferă tot ce este mai bun din ambele lumi: WiFi rapid, cu performanțe ridicate ce are nevoie de doar câteva minute pentru a fi instalată, fără a fi necesară modificarea echipamentelor de router existente, nici pregătire specială sau know-how tehnic. Aceasta oferă o remarcabilă rată de transfer de 233Mbps și a fost evaluat cu 100% mai rapid decât oricare dintre concurenții săi în teste independente. Concepute pentru a fi atractive din punct de vedere estetic în locații în care aspectul este important, cum ar fi zona de recepție a unui club de sănătate, echipamentele pot fi montate pe perete sau pe plafon și includ modele de interior sau de exterior. Cele exterioare sunt, de asemenea, rezistente la apă, astfel încât acestea pot fi folosite cu același succes în caz de ploaie sau chiar în medii interioare cu umiditate ridicată.

ORBI PRO – https://www.netgear.com/orbi-pro/

Astfel, prin intermediul sistemului WiFi Orbi Pro Tri-Band AC3000, ce include un router WiFi cu conexiune WAN de 1,7 Gbps și un satelit, se asigură dezvoltarea unei rețele WiFi de tip mesh cu acoperire de până la 450 mp. Aceasta oferă viteze de peste 100 Mbps unui număr de până la 40 de utilizatori aflați în interiorul ariei de acoperite. Conexiunea dedicată WiFi oferă cele mai rapide și cele mai consistente viteze de Internet disponibile, chiar în situația în care se conectează mai multe dispozitive. Pentru a asigura separarea în siguranță a traficului de date, sistemul folosește trei SSID pentru a crea trei rețele separate dintr-un singur sistem mesh. De exemplu, una ar putea fi alocată administrației, una pentru comunicațiile generale ale angajaților și una pentru oaspeți.

Picture2

Configurarea și administrarea sistemului se poate face prin intemediul aplicației NETGEAR Insight disponibilă pentru toate platformele mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *