articole

Samsung dezvăluie la CES viitorul ecranelor cu tehnologia modulară Micro LED

Samsung dezvăluie, în cadrul First Look Event, noi dimensiuni, forme și configurații micro LED

care reinventează tehnologia ecranelor TV tradiționale

Samsung Electronics a prezentat astăzi cele mai recente inovații în tehnologia modulară Micro LED în cadrul evenimentului anual CES First Look de la Aria Resort & Casino din Las Vegas. Tehnologia revoluționară Micro LED prezentată în cadrul evenimentului a inclus: un nou ecran de 75″ şi unul de 219″ – The Wall, care vine și cu alte dimensiuni, forme și configurații pentru o nouă generație de ecrane modulare Micro LED – câștigătorul premiului CES Best of Innovation în 2019.

„Deja de zeci de ani, Samsung este lider în inovație în industria display-urilor. Tehnologia noastră Micro LED se află în fruntea următoarei revoluții a ecranelor, datorită display-urilor inteligente, customizabile care excelează în orice categorie de performanță. Micro LED de la Samsung nu are limite, doar posibilități nesfârșite”, a afirmat Jonghee Han, președintele Visual Display Business Samsung Electronics.

Tehnologia Micro LED aduce un nou televizor de 75 și unul de 219 – The Wall

Dispunând de tehnologie de vârf și de capabilități modulare, ecranele Micro LED Samsung oferă o calitate a imaginii superioară, indiferent de unghiul de vizionare, versatilitate și un design de neegalat. Aceste ecrane TV sunt alcătuite din module individuale de micro LED-uri auto-incandescente, care conțin milioane de chip-uri LED roșii, verzi și albastre, care emit lumină proprie pentru a produce culori strălucitoare pe ecran – oferind o calitate a imaginii de neegalat, care depășește orice tehnologie de afișare disponibilă în prezent pe piață.

La conferința CES de anul trecut, Samsung a prezentat tehnologia Micro LED, dezvăluindu-l pe The Wall, display-ul Micro LED de 146”, îndelung apreciat. Datorită progresului tehnic în procesul de ambalare a semiconductorilor de înaltă rezoluție, care reduce golurile dintre cipurile microscopice LED, Samsung a reușit să creeze un ecran Micro LED uimitor 4K, într-un format mai mic și mai ușor de integrat în decor, de 75”.

Datorită structurii modulare a micro-LED-urilor, această tehnologie oferă flexibilitate în ceea ce privește dimensiunea ecranului, care permite utilizatorilor să-l personalizeze pentru a se încadra în orice cameră sau spațiu. Prin adăugarea modulelor Micro LED, utilizatorii își pot extinde ecranul la orice dimensiune dorită. Funcționalitatea modulară a micro-LED-urilor va permite utilizatorilor să creeze un display final, chiar și la dimensiunile neregulate de 9×3, 1×7 sau 5×1, care să se potrivească nevoilor lor spațiale, estetice și funcționale.

În plus, tehnologia Micro LED de la Samsung optimizează conținutul indiferent de mărimea și forma ecranului. Chiar și atunci când sunt adăugate mai multe module, display-urile Micro LED Samsung se pot scala pentru a mări rezoluția – păstrând în același timp densitatea pixelilor constantă. De asemenea, micro LED-ul poate suporta totul, de la conținut standard de 16:9, la filme 21:9 pe ecran lat, chiar și afișaje neconvenționale, cum ar fi 32:9 sau chiar 1:1 – fără a compromite calitatea imaginii.

În cele din urmă, pentru că ecranele cu Micro LED nu au rame, nu există limite între module – chiar și atunci când adăugați mai multe. Rezultatul are un efect uluitor, iar ecranul se va integra elegant în orice spațiu/mediu. Există posibilitatea de a crea alte design-uri, personalizabile, datorită noilor caracteristici ale funcției Ambient Mode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *