articole

Activitatea domnului prof. Valentin Feodorov, premiata la Smart City Industry Awards

Smart City Industry Awards, eveniment ce a avut loc la inceputul acestei saptamani la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, fiind organizat de Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate, a premiat activitatea derulata de catre dl. Prof. univ. dr. Valentin Feodorov, director al companiei Iridex Group Plastic, firma ce activeaza in domeniul protectiei mediului de 25 de ani. Smart City Industry Awards se afla la cea de-a treia editie si reuneste anual liderii autoritatilor responsabile cu implementarea solutiilor inteligente, dezvoltatorii, implementatorii, mediul academic si diplomatic.

Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate a acordat premiul Smart Environment catre Iridex Group Plastic, domnului prof. Valentin Feodorov, premiul fiind  acordat conform criteriilor noastre de jurizare catre o firma suta la suta romaneasca. Remarcam activitatea constanta pe care domnul profesor a desfasurat-o pe parcursul anilor pentru reglementarea domeniului protectiei mediului cu profesionalism, in acord cu reperele internationale, cautand sa reuneasca entitatile implicate la nivel national – atat beneficiari privati, domeniul public, cat si mediul academic. Apreciem indeosebi faptul ca Iridex Group Plastic a dovedit o implicare voluntara continua”, a declarat Eduard Dumitrascu, presedinte al Asociatiei Romane pentru Smart City si Mobilitate.

De-a lungul anilor intreaga cariera a prof. univ. Valentin Feodorov a fost dedicata protectiei mediului, activand in diferite asociatii si fundatii la nivel national si international precum: Asociatia Internationala de Salubritate, Asociatia Romana a Compostului, ARACO si multe altele pentru a contribui la dezvoltarea acestor domenii. Dl. Prof. Univ. Dr. Feodorov a elaborat de-a lungul anilor, alaturi de alti specialisti in domeniu normative si standarde in domeniul mediului. Atunci cand a fost cazul a corectat si a atras atentia asupra unor posibile dezastre ecologice, intervenind la timp in probleme nationale de mediu cu nivelul inalt de competenta si profesionalism recunoscut de mediul ingineresc.

De asemenea, dl. prof. univ. dr. Feodorov a asigurat managementul companiei Iridex Group Plastic in cei peste 25 de ani de activitate a companiei romanesti. Este de remarcat ca peste 25% din personalul companiei sunt angajati inca din primii ani de la infiintare, ceea ce denota sustenabilitatea companiei. Printre realizarile semnificative ale companiei romanesti se numara construirea a 40% dintre instalatiile de compostare existente in Romania sau realizarea primului depozit conform de deseuri din Romania la Bucuresti in anul 2000, precum si implicarea in constructia a peste 80% din totalul depozitelor conforme din Romania si multe altele.

In cadrul Smart City Industry Awards s-au mai acordat premii pentru Smart Living – Primariei Municipiului Sibiu, pentru proiectul: Sibiu, orasul in care calitatea vietii primeazaSmart Citizen – Primariei Municipiului Satu Mare si companiei Smart Technology Alliance, pentru proiectul: Smart CityAppSmart Government – Primariei Municipiului Alba Iulia, pentru proiectul: Comunicare cu cetatenii prin bluetooth si beaconi (cu aplicatia E-ALBAIULIA)Smart Economy  – Primariei Municipiului Iasi, pentru proiectul: Dezvoltare sustenabila pe toate verticalele smart city, Smart Mobility, parking solutions – Sky Park Systems, pentru proiectul: Parking automatizat, Smart Mobility, e-ticketing solutions – Telelink Romania, pentru proiectul: Craiova Smart Transportation, Smart Mobility, safe mobility – EyeSafe, pentru proiectul: Eye Safe, mobility platform si Smart Mobility, Industrial Software, pentru proiectul: Smart city Parking – Sistem inteligent pentru managementul parcarilor urbane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *