Comunicat de presa

Sondaj SLooP: Smoothie-urile sunt deja consumate de 50% dintre români și jumătate dintre aceștia îl cumpără din retail, de 1-2 ori pe lună

Gama SLooP

  • 40% dintre români își prepară singuri băutura, cel puțin o dată pe săptămână
  • Peste 30% dintre respondenți preferă să consume smuti-ul dimineața
  • Când îl achiziționează, românii optează pentru supermarket – 67,8%, restaurante sau cafenele – 26,1% și benzinării – 5,5%

București, 29 noiembrie 2018 – „Smuti-urile”* (engl. smoothie) sunt deja consumate de 50% dintre români și jumătate dintre aceștia le cumpără din retail, de 1-2 ori pe lună, iar dimineața este momentul preferat de consum, pentru 30% dintre respondenții unui sondaj efectuat de către Loja Fructelor, detinatorul marcii SLooP.

„Deși este un segment de nișă în categoria băuturilor 100% naturale, „smuti-ul” prinde teren și demonstrează că este un produs bun pentru toată lumea. Potrivit informațiilor strânse de la români, deja un sfert îl consumă cel mai frecvent din categorie – cu precădere dimineața, iar locul preferat pentru achiziție este supermarket-ul sau hypermarket-ul. În acest context pozitiv, rolul nostru este să continuăm să informăm oamenii despre proprietățile și beneficiile acestor produse, precum și despre ocaziile în care acestea sunt potrivite consumului. Spre exemplu, există scepticism în privința adaosului de zahăr – da sau nu; 50,1% din respondenți nu știu cât zahăr conține produsul, deși „smuti-urile” SlooP nu conțin niciodată zahăr adăugat. Mai mult, obervăm o oarecare confuzie în privința ingredientelor – ce băuturi fresh sunt făcute din concentrat și care sunt NDC (nu din concentrat)”, declară Melania Damian, director general, Loja Fructelor.

Din cei peste 63,3% români care consumă în general smoothie, 18,3% aleg cel mai des un smoothie dimineața, atunci când iau și micul dejun, 12,5% îl consumă pe stomacul gol, iar 11,4% înlocuiesc cafeaua cu el, după-amiaza. 8,1% îl consumă la prânz ca desert, iar un procent aproape egal, de 8%, preferă să-l servească seara, ca recompensă după o zi plină. De asemenea, 5,3% dintre respondenți beau un „smuti” înainte sau după sport.

În același timp, un nivel de confuzie, la nivelul pieței, este menținut de mesajele formulate, uneori, neclar. Astfel, 3 din 10 participanți la sondaj sunt de părere că un smoothie poate fi făcut din concentrat, 33,9% cred că sucul fresh poate fi făcut din concentrat, și 2 din 10 români cred că sucul 100% natural este un suc făcut din concentrat. Cu toate acestea, un suc proaspăt nu poate fi făcut, în nicio măsură, din concentrat.

Jumătate dintre respondenți nu știu cât zahăr este în compoziția unui smoothie din comerț, 16,9% consideră că un sfert din cantitatea de lichid este zahăr, iar 16,3% spun că un smoothie din comerț nu are zahăr, deoarece toată dulceața provine de la fructe. 12,6% cred că fiecare smoothie are maxim 4-5 lingurițe de zahăr, iar 4,1% cred că un smoothie are aspartam și nu zahăr.

Produsele Sloop nu conțin zahăr adăugat și nici conservanți, nu sunt făcute din concentrat de fructe, iar toate ingredientele fiecărui Sloop sunt vizibile clar, direct pe etichetă.

Potrivit sondajului efectuat în luna octombrie 2018, pe un eșantion de 1.408 respondenți, reprezentativ pentru populația utilizatoare de internet din România, indiferent dacă vorbim despre băuturi produse acasă sau achiziționate, aproape un sfert dintre respondenți – 23% – spun că „smuti-ul” este cea mai des consumată băutură din categoria sucurilor.

Astfel, dacă majoritatea respondenților care consumă „smuti” optează pentru cel făcut acasă – 42%, atunci când vine vorba de achiziție, românii optează pentru supermarket – 67,8%, restaurante sau cafenele – 26,1% și benzinării – 5,5%.

Bucureștenii schimbă, însă, balanța, iar supermarket-urile sunt preferate de 80,3% dintre respondenți, aproape la același nivel cu liderii – cei care își fac singuri băutura acasă. Rezultatul înregistrat în Capitală este direct influențat și de structura pieței comerciale, cu o aglomerare crescută de supermarket-uri și hypermarket-uri la nivelul Bucureștiului, în raport cu restul țării. Ponderea restaurantelor, cafenelelor și a benzinăriilor, ca sursă de achiziție pentru smoothie, rămâne, în același timp, aproape identică.

Loja Fructelor este lider în categoria băuturilor proaspete, NDC, „smuti-uri” și sucuri făcute 100% din fructe și legume, Produsele SLooP sunt disponibile in marile orase in tara, în rețelele lanțurilor de retail FMCG, iar mai multe informații despre gama de bauturi, ingrediente și proprietăți benefice sunt disponibile pe pagina www.sloop.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *