Comunicat de presa

A fost anunțat juriul celei dintâi ediții a competiției Epson „Câștigă un robot” pentru Europa, Orientul Mijlociu și Rusia

Thursday 29th_1

  • La începutul lunii finale a competiției, au fost dezvăluite numele experților în robotică din juriu
  • Epson este un producător de top în zona roboticii şi dorește popularizarea acestui domeniu

29 noiembrie 2018 – Compania Epson este onorată să anunțe că juriul competiției „Câștigă un robot” din 2018 va fi alcătuit din cinci experți din domeniul roboticii, din mediul academic şi din zona politică. Aceștia se reunesc din toată Europa pentru a evalua aplicațiile înscrise în prima competiție deschisă pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Rusia, în urma căreia participanții pot câștiga roboți Epson din seria T. Competiția plasează cele mai recente tehnologii în mâinile viitorului: universitățile, instituțiile de învățământ terțiar non-universitar şi institutele de cercetare au ca obiectiv principal să contureze idei pentru dezvoltare sustenabilă, expansiune și competitivitate în domeniul roboticii şi al automatizărilor.

Juriul desemnat își va începe activitatea de evaluare în ianuarie, după centralizarea tuturor cererilor de înscriere primite. Participanții nominalizați vor fi invitați să își prezinte aplicațiile într-o sesiune de jurizare transmisă  în direct. Data limită pentru înscriere este 15 decembrie 2018.

Cei cinci membri ai juriului sunt:

Eva Kaili – Membru al Parlamentului European, lider al Delegației SD din Grecia (Pasok/Elia), Președinte al organizației STOA (Science and Technology Options Assessment – Evaluarea opțiunilor pentru știință şi tehnologie) din Parlamentul European;

Patrick Schwarzkopf – Director General la VDMA Robotics + Automation;

Profesorul Darwin Caldwell – Director de Cercetare la Institutul Italian de Tehnologie din Genova, Italia şi profesor delegat la Departamentul de Control Automat şi Ingineria Sistemelor, de la Universitatea din Sheffield;

Dr. Imre Paniti – MTA-SZTAKI, Institutul de Cercetare pentru Calculatoare şi Automatică, Academia de Științe din Ungaria;

Dl. Yoshifumi Yoshida – Director Executiv Epson, anterior COO la Divizia de Operațiuni şi Soluții Robotizate

Volker Spanier, Director al departamentului Soluții Robotizate la Epson Europa, a prezentat astăzi membrii juriului, declarând: „Este fantastic să avem în juriu o reprezentare așa de largă ca experiență, ca expertiză şi ca arie geografică pentru această primă ediție a competiției Epson «Câștigă un robot». Juriul va aprecia valoarea proiectelor selecționate ținând cont de toate aspectele dezvoltării automatizărilor şi va desemna un proiect câștigător care demonstrează o inovație reală în robotică.”

Thursday 29th_2

El a adăugat: „Interesul cu care a fost întâmpinată această competiție în toată zona EMEAR ne-a motivat, tocmai pentru că demonstrează dorința ardentă a noilor generații de a înțelege mai bine şi de a dezvolta soluții de robotizare şi automatizare. Compania Epson și-a luat în mod ferm angajamentul să susțină accesul la experiențe practice al studenților şi al altor grupuri de cercetare pentru dezvoltarea aptitudinilor şi a conceptelor digitale.”

Epson este un producător de top în zona roboticii şi dorește ca acest domeniu să devină mai accesibil în multe arii de activitate, pentru companii mari și mici, cu o gamă de roboți cu adevărat scalabilă şi flexibilă, care include de la cea mai recentă tehnologie cu braț dual cu WorkSense W-01 și până la modelele mai accesibile T3, T6 şi VT6 care oferă „o robotizare suficientă”.

Mai multe informații despre competiție, inclusiv despre modalitatea de înscriere, sunt disponibile aici: https://www.epson.eu/robots-contest.

În săptămânile următoare, Epson va publica, de asemenea, interviuri cu membrii juriului pe site-ul competiției.

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informațiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenți, sisteme de detecție şi roboți industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovațiilor şi depășirii așteptărilor clienților în ceea ce privește imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, grupul Epson are peste 81.000 de angajați în 85 de companii din întreaga lume şi se mândrește cu contribuțiile aduse comunităților în care își desfășoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

http://global.epson.com/

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.750 de angajați, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2016 au fost de 1.7 miliarde de Euro.

http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”

http://eco.epson.com/

Thursday 29th_3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *