articole

Daniel Rusen va fi noul Director de Marketing și Operațiuni al Microsoft România

Microsoft România anunță numirea lui Daniel Rusen în rolul de Director de Marketing și Operațiuni,  începând cu data de 1 decembrie. Daniel Rusen s-a alăturat Microsoft România în anul 2011 ca Product Marketing Manager, iar un an mai târziu a preluat funcția de Distribution Lead, cu misiunea de a conduce partenerii de afaceri ai companiei într-un proces de transformare profundă în direcția serviciilor de cloud.

În ultimii trei ani, Daniel a condus echipa de soluții de business integrate în Cloud din poziția de Business Group Lead, rolul său fiind acela de a asigura sinergia între marketing și operațiuni, concentrându-și activitatea pe obiectivele de afaceri ale companiei pe piața din România – adopția serviciilor de cloud ca parte a democratizării accesului la tehnologie pentru companii, incluzând produse și servicii cloud de notorietatea pe piața globală, cum ar fi Azure sau Office 365.

Cu o experiență de afaceri de peste 17 ani în domeniul telecomunicațiilor și IT și având o pasiune pentru tehnologie cultivată încă din timpul anilor de studiu la Insitutului Politehnic București, Daniel Rusen preia de la 1 decembrie un rol strategic în cadrul Microsoft România. În calitate de Director de Marketing și Operațiuni, Daniel își va conduce echipa în eforturile sale de a accelera procesul transformării digitale în toate segmentele de pe piața din România.

“În urmă cu 7 ani m-am alăturat echipei Microsoft România cu un prim scop – cel de a dezvolta Office 365, după părerea mea, un serviciu de cloud revoluționar atunci și acum. Această nouă oportunitate este pentru mine continuarea misiunii pe care mi-am asumat-o, aceea de a demonstra puterea remarcabilă și rolul important pe care cloud-ul le are în transformarea digitală. Cred în puterea tehnologiei și a transformărilor pe care aceasta le poate aduce și mă alătur echipei de M&O cu bucurie, deoarece noul rol îmi va oferi și mai mult posibilitatea de a contribui și accelera democratizarea accesului la tehnologie pe piața din România”, declară Daniel Rusen, Director de Marketing și Operațiuni, Microsoft România.

Bogdan Popescu, cel de la care Daniel Rusen va prelua noua funcție, se va alătura de la 1 decembrie echipei Enterprise CEE în calitate de CEE Enterprise Sales Excellence Director și Head of Strategic Enterprise Initiatives. Acesta va fi responsabil de operațiunile departamentului Commercial Enterprise Business din Europa Centrală și de Est (CEE). Bogdan Popescu continuă astfel un parcurs profesional solid, în cadrul Microsoft România unde a asigurat in ultimele 4 luni și rolul de General Manager interimar până la numirea Violetei Luca în această funcție, ca parte a unei cariere remarcabile începută în Shell unde a activat timp de 15 ani cât și în METRO Group pentru care a lucrat 5 ani, 10 din cei peste 25 de ani activând în afara țării (Olanda, Spania, Bulgaria).

Microsoft a deschis primul birou în România în 1996 și este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața soluțiilor software și cloud globală și locală, având peste 1700 de angajați în București și Timișoara, fiind în același timp și principalul hub de suport tehnologic al regiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *