articole

Ai ales Republica Dominicana? Iata ce trebuie sa stii despre aceasta tara

Republica-Dominicana

Republica Dominicana este o destinatie cu adevarat speciala, aleasa de foarte multe persoane care isi doresc ceva inedit. O destinatie romantica aleasa de multe cupluri care isi doresc sa petreaca un sejur de neuitat sau poate reprezenta o excelenta alegere pentru destinatia lunii de miere. Daca ai ales deja una dintre ofertele in Republica Dominicana exista cateva aspecte importante de retinut despre aceasta tara.

Inainte de a porni spre Republica Dominicana este important sa afli ca cea mai convenabila varianta este sa iti schimbi banii de acasa in dolari americani. Pentru locuitorii acestei tari euro si dolarul au aceeasi paritate, insa pentru noi, romanii, este mai avantajos sa platim in dolari decat in euro. Pentru a nu avea grija schimburilor valutare acolo, recomandat este sa iti schimbi de acasa banii, iar pentru bacsis ar fi foarte bine sa ai si cateva bancnote de 1,2 sau 5 dolari.

In ceea ce priveste perioada convenabila de vizitare a acestei tari din august pana in octombrie, din cauza pozitionarii geografice exista riscul de uragane si furtuni tropicale. Decat sa iti risti un sejur intreg din cauza unui asemenea incident cu pagube materiale uriase si chiar sa iti pui viata in pericol mai bine alegi o alta perioada. Poti alege perioada mai – iunie atunci cand este perioada concediilor si in Romania sau oricare alta perioada. Insula este o varianta sigura de destinatie calduroasa in orice timp al anului. Temperatura se pastreaza anual in media la 25 de grade Celsius.

Un alt aspect important de mentionat este siguranta turistilor. Republica Dominicana nu este o tara bogata, asa cum ar parea probabil. Este o tara saraca din acest punct de vedere, iar riscul de infractiuni este ridicat. Furturile de la turisti sunt la ordinea zilei, de aceea, cel mai bine este sa evitati zonele mai putin aglomerate si sa va plimbati seara sau noaptea.

De asemenea, romanii pot calatori liber in Republica Dominicana, fara a fi nevoie de viza. Ceea ce este nevoie este un pasaport valabil pentru o perioada de minim 6 luni si platirea unei taxe de 10 dolari/persoana, taxa pe care o poti plati tu la intrarea in tara sau o plateste agentia atunci cand iti rezervi vacanta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *