articole, Comunicat de presa

Certificat de Testlab: Samsung QLED TV, fără efect „burn – in”

O echipă de experți TV a revistei video au supus televizoarele Samsung QLED unui test de anduranță de 72 de ore în laboratorul Testlab și au certificat absenta defectelor de vizionare

București, România – 17 iulie, 2018 – Televizoarele Samsung QLED au fost certificate de către revista germană de tehnologie video pentru faptul că nu sunt predispuse defectulului burn-in. Realizat în colaborare cu laboratorul global connect Testlab, testul a dovedit că toată gama de televizoare Samsung QLED 2018 este lipsită de defectul de burn-in sau alte efecte nedorite – precum cele de affterglow, consolidând astfel poziția televizoarelor QLED, ca având cele mai durabile afisaje de pe piață.

Cerințele legate de ecranele TV sunt din ce în ce mai exigente datorită unor tehnologii precum High Dynamic Range (HDR). Riscul  defectului burn-in este o preocupare pentru clienții TV din segmentul premium. Pentru a vedea dacă afișajele se ridică la nivelul așteptărilor de performanță, experții TV de la revista video și cei de la connect Testlab au efectuat un test de certificare bazat pe Information Display Measurements Standard (IDMS) – Standardul de Măsurare a Afișajului Informațiilor, o normă internațională pentru măsurătorile de panel-uri, concentrat pe calitatea de afișare a conținutului HDR pe televizoarele QLED.

Televizoarele QLED de la Samsung au trecut testele și au primit certificatul pentru „no burn-in” și „no afterglow[1]. Într-un test de anduranță de 72 de ore, experții au efectuat măsurători pe televizoarele Samsung QLED pentru a verifica eventualele defecte de burn-in, care ar fi putut fi cauzate de elementele statice de imagine. Aceste efecte denumite, de asemenea, „efecte de memorie”, „efecte de retenție a imaginii”, „efect de ghosting”, afectează în mod vizibil calitatea imaginilor unui televizor.

În cazul anumitor tehnologii de afișare, defectele de memorie vor începe să strălucească după un minut de utilizare a televizorului, în cazul în care elementele de imagine statice sunt afișate pe ecran cu luminozități ridicate. În cadrul testului, televizoarele au fost programate să afișeze un model cu pătrățele alb-negru pentru a verifica valorile de negru adânc și valorile de alb strălucitor, pe perioade mai lungi de timp. Experții au adăugat elemente de text variabile și un cadru alb intermitent în imaginea de test, astfel încât obișnuita detectare automată a fotografiilor în cazul televizoarelor HDR moderne să nu se poată activa. Acest lucru i-a ajutat pe experți să creeze condiții similare cu cele din jocurile HDR. În plus, față de analiza standard, persoanele care au efectuat testele au folosit imagini cu gri închis, cu valori de luminozitate de 10 niți – care arătă dacă pixelii întunecați sunt luminați.

Măsurătorile au arătat că televizoarele Samsung QLED au rămas neafectate de testele riguroase. Astfel, un televizor Samsung QLED poate fi teoretic lăsat în funcțiune în permanență, fără ca elementele de imagine, cum ar fi logo-urile, să lase un efect de afterglow sau burn-in.

Calitatea unui ecran TV poate fi afectată de efectele de burn-in și afterglow – mai ales după ce au fost afişate  imagini HDR cu valori extreme de luminozitate, însa acest risc nu este prezent în cazul televizoarelor Samsung QLED, care garantează imagini vii, în ton cu realitatea, pentru o perioadă mai lungă de timp, fără defecte potențiale de afişare sau alte pagube permanente.

“Oricine este sensibil la efectul de ghosting și nu dorește să întâmpine riscuri pe parcursul multor ani de utilizare, va fi în siguranță dacă alege LCD sau QLED.”, încheie experții.

Certificarea pentru lipsa defectelor de imagine Test de anduranță de 72 de ore Efecte de memorie
Testul de laborator certifică faptul că televizoarele Samsung QLED nu au defecte burn-in sau afterglow.

 

Experții revistei video au testat tehnologiile din spatele ecranului prin modele cu pătrățele alb-negru și imagini gri, timp de 72 de ore. Unele ecrane au suferit efecte de memorie după un timp – dar nu și Samsung QLED TV.

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie, a sistemelor LSI, a fonderiei și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

[1] Toate criteriile de testare pot fi vizualizate la: https://www.connect-testlab.com/.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *