articole, Comunicat de presa

3 motive sa folosesti stalpi de iluminat solar in proiectul tau urban

urban

Europa a imbratisat deja de ceva timp ideea instalarii de stalpi de iluminat solar si chiar a pus-o in practica. Acest progres apare atat ca urmare a dezvoltarii tehnologiei, dar si ca urmare a nevoii de a lua decizii care sa contribuie la reducerea emisiilor de carbon, prin utilizarea unor surse de energie regenerabila, cum este energia solara. Pe langa o utilizare a panourilor solare pe stalpi, iluminatul urban modern foloseste becuri cu LED pentru a optimiza consumul de curent electric, in scopul de a avea stalpi de iluminat solar cat mai eficienti. Iata 4 dintre motivele pentru care merita sa implementezi si tu in urmatorul tau proiect urban stalpi de iluminat solar!

1.Nu e nevoie de infrastructura

In afara de faptul ca fiecare stalp solar trebuie amplasat undeva, nu este nevoie de nimic altceva. Stalpii clasici de iluminat stim ca necesita cabluri, fie prin pamant, fie prin aer, iar asta complica foarte mult lucrurile. In schimb, stalpii de iluminat solar pot fi amplasati oriunde, inclusiv in parcuri sau gradini.

2.Reducerea costurilor

Unul dintre cele mai importante beneficii aduse de stalpii de iluminat solar este reducerea costurilor la energia electrica. Nu doar ca nu mai este nevoie de racordarea stalpilor la reteaua de energie electrica, ba chiar fiecare stalp functioneaza cu alimentare direct din panoul solar montat pe el, sau de la bateria care stocheaza curentul de rezerva. Una dintre necesitatile unui proiect urban corespunzator este eficienta, iar panourile solare sunt solutii foarte eficiente din punct de vedere energetic.

3.Calitatea luminii este mult mai buna

Stalpii de iluminat solar au doua tehnologii excelente: sistemele fotovoltaice si diodele electroluminescente (becurile cu LED). Daca in sistemele de iluminat public clasice sunt folosite in general becuri cu gaz, becurile cu LED din sistemele de iluminat moderne permit o vizibilitate mult imbunatatita, iar paleta de culori vizibila este mai curata. Acesta este un beneficiu atat pentru traficul rutier, cat si pentru supravegherea video sau pentru patrulele de politie. Vizibilitatea este mult mai buna.

In prezent, in orice proiect urban ar trebui sa fie implementate sisteme inteligente si eficiente, iar stalpii de iluminat solar sunt printre lucrurile care trebuie incluse ca o solutie de viitor. Gasesti accesorii pentru iluminat stradal si panouri solare in magazinul E-acumulatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *