Comunicat de presa

Axis isi extinde portofoliul de control al accesului printr-un nou echipament dedicat instalarilor de mari dimensiuni

Axis A1601

Companiile care au nevoie de solutii de control al accesului cu un nivel sporit de complexitate, indiferent ca este vorba despre functionalitati avansate, numar mare de usi sau numar mare de utilizatori, incepand de acum au o noua varianta la indemana. Axis si partenerii sai pot rezolva toate aceste cerinte, ca urmare a lansarii modulului de control al usilor cu conectare la retea, AXIS A1601. Datorita capabilitatii de a gestiona un numar mare de usi si de a procesa rapid pana la 70.000 de utilizatori, AXIS A1601 este solutia perfecta pentru instalari avansate, de mari dimensiuni si distribuite pe mai multe zone. Construit pe standarde deschise, modulul de control al usilor A1601 se integreaza cu usurinta alaturi de alte componente, printre care si cu controlerul deja existent in portofoliul Axis, A1001, impreuna completand portofoliul de solutii pentru organizatii de orice dimensiuni.

Fiecare organizatie are cerinte specifice in ceea ce priveste sistemul de control al accesului, iar complexitatea acestuia se amplifica pe masura ce afacerea creste. Prin complexitate se intelege implementarea mai multor nivele de securitate in aceeasi cladire sau locatie, gestionarea sau procesarea a sute sau chiar mii de date de acreditare si integrarea de elemente hardware si software de la diferiti producatori hardware si software.

Modulul de control al usilor cu conectare la retea AXIS A1601 este un dispozitiv inteligent si independent, care se instaleaza la nivelul fiecarei usi pentru a asigura cea mai buna scalabilitate in materie de control al accesului. Iar pentru ca se bazeaza pe standarde deschise si pentru ca respecta standardul ONVIF, profilurile A si C, AXIS A1601 le permite utilizatorilor sa combine cele mai bune elemente hardware si software disponibile pe piata si sa integreze solutiile de control al usilor cu alte sisteme, precum cele de supraveghere video, de detectie la intruziune, de sonorizare prin retea sau sistemele de pontaj (TNA – Time and Attendance Systems).

AXIS A1601 foloseste un procesor puternic, optimizat pentru prelucrarea bazelor de date cu un volum foarte mare. Fiind superior modelului deja existent – A1001, noul controler A1601 dispune de mai multa capacitate de stocare si memorie, doua relee configurabile, patru porturi I/O digitale monitorizate. Proiectat pe aceeasi platforma utilizata de camerele de retea AXIS si construit pentru a se integra in sistemele de securitate cu conectare la retea, AXIS A1601 este alimentat prin standardul PoE+, oferind partenerilor posibilitatea de instalare facila cu optimizare a cablarii pentru alimentarea incuietorilor, a cititoarelor si a altor dispozitive auxiliare. Daca conexiunea controlerului cu serverul a fost intrerupta, AXIS A1601 poate gestiona in continuare bazele de date in modul de lucru deconectat.

Pia Hantoft, Global Product Manager, Solutii de Control al Accesului, in cadrul Axis Communications, comenteaza: “AXIS A1601 este cel mai avansat si mai complex modul pentru controlul usilor din intreg portofoliul Axis, completand oferta noastra destinata organizatiilor de orice dimensiune. Flexibilitatea de care da dovada AXIS A1601 ii permite sa fie integrat cu usurinta alaturi de alte elemente hardware si software furnizate de parteneri, ceea ce il transforma in solutia ideala pentru organizatii din orice domeniu, de la afaceri pana la educatie si retail. Prin abilitatea de a genera reguli de tipul ‘daca A are loc, atunci B se aplica’, controlerul le ofera utilizatorilor libertatea de care au nevoie pentru a personaliza aplicatiile, astfel incat sa respecte

AXIS A1601 va fi disponibil incepand cu luna iulie a anului 2018, prin intermediul canalului de distributie Axis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *