articole, Comunicat de presa

Samsung subliniază minimalismul și pune accent pe maximizarea utilității unui spațiu prin electrocasnicele de bucătărie

Conform unui studiu recent al Houzz Kitchen, 75% din proprietarii de case doresc să-și renoveze bucătăria, iar eliminarea elementelor inutile este prioritară pentru ei. Samsung urmează acest trend și, tocmai de aceea, acordă o atenție deosebită designului minimalist, cu accent puternic pe simplitate, detalii indispensabile și viabilitate, elemente care fac diferența în viața consumatorilor.

Mai mult decât atât, Samsung crede că designul inovator care duce la schimbări semnificative pentru consumatori se naște din atenția acordată acestora, iar filozofia brandului este ascultarea, precum și înțelegerea nevoilor utilizatorilor.

Estetica designului pe care Samsung o urmărește în prezent, în special prin electrocasnicele de bucătărie, este „Flat Design”. Aspectul flat este marcat de o abordare fără cusur care armonizează toate elementele. Acesta subliniază minimalismul și are ca scop maximizarea utilității prin eliminarea elementelor inutile. De exemplu, frigiderele din ziua de astăzi urmează să fie încorporate perfect în mobilierul bucătăriei fără a ieși în evidență. Alte componente ale acestui design sunt display-urile ascunse, mânerele discrete și dozatoarele care evidențiază doar caracteristicile utilizate frecvent.

Derivate ale acestei tendințe sunt din ce în ce mai populare. Designerii din industrie apreciază aspectul și designul unitar al produselor caracterizate de linii fluente, clare și cu aspect profesional. Bucătăriile moderne, în special cele din Europa, unde tendința se dezvoltă rapid, rezolvă constrângerile legate de spațiul redus prin adoptarea unor elemente cu linii drepte și printr-o bună organizare. Proprietarii caselor își doresc acum electrocasnice care devin parte din mobilă, integrându-se în liniile moderne deja existente.

Trendul capătă renume și în Statele Unite. Studiul Houzz Kitchen din 2018 susține că 75% din proprietarii caselor doresc să-și renoveze bucătăria, iar eliminarea elementelor inutile este prioritară pentru ei. Bucătăriile în formă de U au fost înlocuite de cele în formă L și stil Galley, ambele fiind caracterizate de linii precise, accentuate de finisaje integrate care produc o estetică ireproșabilă.

Consumatorii pot observa diversitatea gamei Samsung Home Appliances caracterizată de o abordare minimalistă, aplicată în special în cazul frigiderelor. Samsung dezvoltă acest design pe diferite piețe ale lumii – inclusiv în China, Europa, Coreea și America – în timp ce continuă să se remarce ca lider al industriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *