articole, Comunicat de presa

Iridex Group Plastic: Solutii inteligente la Conferinta Nationala a Inginerilor Constructori de la Cluj

Cluj-Napoca, 14 mai 2018 – Sistemul de hidroizolatii cu membrana Voltex se numara printre produsele si serviciile pe care Iridex Group Plastic le prezinta la cea de-a a 28-a editie a Conferinţei Naţionale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS), eveniment organizat la Cluj, in perioada 14-15 mai, cu titlul “Statutul inginerului proiectant de structuri in cadrul legal actual şi direcţii de acţiune pentru AICPS”. Eveniment dedicat producatorilor, proiectantilor, cercetatorilor si expertilor din domeniul constructiilor, seria conferintelor organizate de AICPS aduce in atentia profesionistilor cunostintele si practicile performante in domeniul ingineriei civile si industriale. Certificat de Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii, IRIDEX, grup de firme romanesti cu experienta in executarea proiectelor mari de infrastructura, a depozitelor de deseuri municipale si periculoase, precum si a lucrarilor speciale de constructii, aduce la Cluj, intr-un stand dedicat, o oferta ampla de solutii tehnice in constructii, atat din portofoliul propriu, cat si cele propuse de principalii sai parteneri.  Standul Iridex Group Plastic va prezenta solutii noi pentru hidroizolatii, armare cu fibre de polipropilena, protetii de pardoseli si alte solutii pentru constructii.

Eveniment de inalt prestigiu profesional, conferinta de la Cluj propune si anul acesta teme importante, puse in dezbatere in cadrul atelierelor de lucru, a demonstratiilor la stand sau in cadrul unei serii de prelegeri sustinute de personalitati ale lumii academice internationale. Printre cei care vor participa la evenimentul de la Cluj se numara profesorul Ioannis Vayas, Director al „Institute of Steel Structures” din cadrul National Technical Univesity din Atena, James  Dow – reprezentant pentru Romania al Institution of Civil Engineers din Anglia, sau Kiss Zoltan de la Departamentul Structuri al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. In lista invitatilor se numara, de asemenea, companii, patronate, asociatii profesionale si reprezentanti ai autoritatilor. Expert atat in executarea lucrarilor de constructii civile, cat si industriale, Iridex Group Plastic este, de 25 de ani, unul din cei mai mari distribuitori de materiale geosintetice, materiale speciale de constructii sau tehnologii ecologice. De asemenea, Iridex Group Plastic, ofera solutii inteligente, de la cele de iluminat, la solutii de eficienta energetica bazate pe idei inteligente si platforme de IoT in cladiri, ceea ce reprezinta primul pas spre cladirile de tip smart, care stau la baza oraselor inteligente.

Printre sistemele prezentate la Cluj anul acesta se numara si sistemul de hidroizolatii cu membrana Voltex, produs de CETCO si lansat in Romania de compania Iridex Group Plastic, o tehnologie cunoscuta si apreciata datorita calitatii, usurintei si rapiditatii de aplicare, a necesarului redus de echipamente si resurse umane, concomitent cu reducerea costurilor si a duratei de executie. Aceasta solutie se aplica pentru hidroizolatii verticale si orizontale la elementele structurale ale fundatiilor supuse continuu sau intermitent la presiunea hidrostatica. Aplicatiile tipice includ, de asemenea, si pereti cortina, plafoane acoperite cu pamant, radiere, tuneluri si zone aflate la limita de proprietate. Exista variante si pentru ape subterane contaminate sau sarate, respectiv Voltex CR cu bentonita de sodiu rezistenta la ape contaminate. Voltex CR rezista la niveluri ridicate de contaminanti cum ar fi nitrati, fosfati, cloruri, sulfati, hidroxid de calciu si solventi organici.

Iridex Group Plastic a fost recunoscut pentru activitatea sa continua şi efortul depus constant in promovarea soluţiilor inteligente, cu Premiului de Excelenţa la categoria Smart Building, in cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017. Solutiile Iridex au corespuns criteriilor de acordare a premiului, de la natura inovatoare si creativitatea tehnologiei, la viabilitatea economica a proiectelor si potentialul acestora de a crea locuri de munca.

Despre Iridex Group Plastic

Compania Iridex Group Plastic, infiintata in 1993 ca firma privata, reuneste domenii de activitate diverse: constructii, mase plastice, salubritate, agricultura, toate avand ca numitor comun grija pentru mediu. Compania este prima producatoare de plasa tip retea din polietilena (obtinuta prin extrudare) din Romania.

Iridex Group Plastic este numarul 1 pe piata materialelor geosintetice avand in portofoliu colaborari la proiecte de infrastructura mediului in toata tara. Cele mai importante orase din Romania precum Bucuresti, Timisoara, Iasi, Craiova, Bacau, Ramnicu Valcea, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Targu Mures, beneficiaza de depozite de deseuri municipale realizate cu materiale furnizate si instalate de echipa Iridex. Parteneriate de peste 20 ani cu firme furnizoare de geosintetice, precum Tensar, Cetco, GSE Environmental, dovedesc seriozitatea cu care Iridex isi trateaza partenerii de afaceri.

Din respect pentru comunitate, Iridex işi reafirma angajamentul pe termen lung in politicile de responsabilitate pentru mediu şi are in vedere implementarea principiilor economiei circulare, folosind instalaţii nepoluante fabricate in Uniunea Europeana, a caror activitate este monitorizata permanent şi certificata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *