articole, Comunicat de presa

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac utilizatorii lentilelor de contact

 

București, 21 martie 2018 – Confortabile și simplu de utilizat, lentilele de contact reprezintă o alternativă ideală pentru ochelarii de vedere. Dacă sunt folosite corespunzător, ele oferă rezultate optime în ameliorarea problemelor de vedere, iar utilizatorii se pot bucura de mai multă libertate de mișcare, atât în ceea ce privește viața socială, cât și în practicarea activităților sportive. Cu toate acestea, utilizatorii neglijează deseori regulile de bază în întreținerea și purtarea lentilelor de contact, dezvoltând anumite obiceiuri care pot pune în pericol sănătatea ochilor.

Lentiamo, unul dintre cei mai mari retaileri online de optică din Europa, a identificat greșelile pe care le fac în mod frecvent utilizatorii lentilelor de contact.

  1. Achiziționarea lentilelor de contact înainte de a consulta un specialist

Foarte multe persoane care suferă de probleme de vedere aleg să achiziționeze lentile de contact cu dioprii fără a consulta în prealabil un specialist. Înainte de prima purtare a lentilelor de contact, Lentiamo recomandă efectuarea unui consult oftalmologic, examinare în urma căreia se va identifica cea mai bună soluție pentru corectarea afecțiunii existente la nivelul ochilor.

“Cei care comandă lentile de contact fără a consulta medicul oftalmolog sunt, în cele mai multe cazuri, dezamăgiți că produsul ales nu li se potrivește. Sfatul unui specialist este foarte important. El are resursele necesare pentru a detecta cu exactitate problema de vedere a pacientului, dar și cele mai bune soluții pentru ameliorarea ei”, a declarat Cristiana Chiriță, Country Manager Lentiamo România.

  1. Igiena slabă în manevrarea lentilelor

Ochii sunt foarte sensibili, așadar lentilele de contact trebuie manevrate în cele mai bune condiții de igienă. Pentru a elimina riscul de contaminare cu bacterii, înainte de aplicarea lentilelor, utilizatorii trebuie să își curețe foarte bine mâinile, cu apă și săpun.

De asemenea, lentilele de contact și cutia acestora trebuie curățate frecvent, însă nu cu apă de la robinet, deoarece aceasta nu este sterilă. Pentru a elimina riscul unei infecții la nivelul ochilor, este indicată folosirea unei soluții speciale de curățare a lentilelor de contact.

  1. Utilizarea incorectă a soluției de curățare a lentilelor

Una dintre cele mai frecvente greșeli a utilizatorilor de lentilele de contact este refolosirea soluției sau combinarea celei vechi cu cea nouă. Lentilele se introduc în soluția de curățare deoarece aceasta este sterilă. Ea este foarte eficace în cazul în care este schimbată des, dar apar riscuri de contaminare cu bacterii dacă cantitatea de soluție este reutilizată sau completată cu soluție nouă.

  1. Utilizarea lentilelor prea mult timp

Chiar dacă lentilele nu prezintă semne de uzură, acestea nu ar trebui purtate mai mult decât prevede producătorul. Odată scoase din cutie, chiar dacă sunt introduse zilnic în soluția de curățare, lentilele îmbătrânesc. Cu fiecare purtare, pe lentila de contact se formează anumite depozite care cresc riscul de infecții la nivelul ochilor, așadar termenul de valabilitate nu ar trebui neglijat.

  1. Purtarea lentilelor de contact în timpul somnului

Acest obicei reprezintă cea mai mare greșeală a purtătorilor de lentile de contact, deoarece riscul de apariție a keratitei, respectiv a inflamației corneei, crește de aproximativ 6,5 ori. Indiferent dacă lentilele sunt cu purtare continuă, este indicat ca cei care le poartă să le dea jos pe durata nopții pentru a nu se expune la riscuri posibile. Când ochii sunt închiși cu lentilele de contact, se împiedică fluxul de oxigen, lucru ce poate avea consecințe pe termen lung pentru sănătatea oculară.

“Utilizarea incorectă a lentilelor de contact cauzează probleme de sănătate care se pot resimți chiar și după câțiva ani. Le recomandăm celor care utilizează lentile să nu subestimeze îngrijirea ochilor și să facă vizite regulate medicului oftalmolog. Chiar dacă problema nu apare imediat, pot apărea complicații în cazul în care lentilele de contact nu sunt utilizate corespunzător”, a adăugat Cristiana Chiriță.

Despre Lentiamo

Lentiamo este unul dintre cei mai mari retaileri online de lentile de contact din Europa, cu activitate operațională în 15 tări și peste un million de comenzi procesate la nivel global.

Compania a deservit primii clienți în 2008. Gama de produse Lentiamo include peste 1 milion de lentile de contact de la producători precum MAX VUE, Bausch& Lomb, Johnson& Johnson, Alcon sau Cooper Vision.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *