articole, Comunicat de presa

ASUS anunță ZenFone 5

Pe scurt despre ZenFone 5:
• Camere foto inteligente: Camere duale îmbunătățite prin AI (Inteligență Artificială), senzor Sony IMX363 de top, cu pixeli de 1.4um, unghi larg de 120°, HDR nocturn și AI Scene Detection 
• Performanțe inteligente: Motorizat de platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 636 cu AI și ASUS AI Boost pentru performanțe de ultimă oră
• Ecran mare: Rama ultrasubțire, ecran complet de 6,2″ cu un raport ecran/corp de 90% pentru o imagine mai mare și mai captivantă într-un corp similar cu cel al unui model de 5,5″
• Inteligență cuprinzătoare: Funcții noi de comunicații precum Smart Screen On, AI Charging, AI Ringtone și avatarurile animate ZeniMoji

ASUS a anunțat astăzi ZenFone 5, un telefon inteligent de nouă generație, cu ecran de 6,2″ și camere duale, acesta fiind primul ZenFone care valorifică puterea inteligenței artificiale (AI). Dedicat fotografiei mobile, ZenFone 5 le oferă utilizatorilor un mod mai simplu și mai inteligent de a capta și de a partaja fiecare moment magic. ZenFone 5 este primul smartphone disponibil la nivel global echipat cu platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 636, ce oferă un răspuns fluid, performanțe eficiente și capacități AI (Inteligență Artificială). ZenFone 5 are un sistem inteligent de camere duale ce se adaptează și învață, captând fotografii perfecte de fiecare dată. Având un senzor Sony IMX363 de top, o cameră secundară cu unghi de 120 de grade și funcții de inteligență artificială (AI) pentru îmbunătățirea camerelor (incluzând AI Scene Detection, efecte portret în timp real, AI Photo Learning și înfrumusețare în timp real), ZenFone 5 încurajează creativitatea și îi permite utilizatorului să se concentreze pe subiect și nu pe cameră. Construit perfect cu materiale premium, ZenFone 5 are o ramă ultrasubțire, elegantă și un ecran uimitor de 6,2″, din margine în margine, cu un raport ecran/corp de 90%. Carcasă este acoperită cu sticlă, având dimensiuni similare cu cele ale unui telefon standard de 5,5″.

Camere foto inteligente
Sistemul inteligent cu două camere al telefonului ZenFone 5 utilizează un senzor de imagine Sony IMX363, cu pixeli de 1.4µm, diafragmă largă f/1.8 și lentile cu șase elemente, ce captează fotografii de cinci ori mai luminoase și mai clare în condiții de iluminare redusă, precum și HDR nocturn. Sistemul de camere încorporează algoritmi AI și o analiză big-data avansată, prin care ZenFone 5 evoluează mereu pentru a îmbunătăți fotografia în mod constant. ZenFone 5 dispune de îmbunătățiri speciale AI prin care se adaptează și învață, furnizând fotografiile perfecte de fiecare dată pentru o experiență cu adevărat personală.
AI Scene Detection: AI Scene Detection evaluează fotografia. ZenFone 5 utilizează puterea AI pentru a analiza rapid subiectul și de a potrivi scena cu unul dintre cele 16 tipuri, optimizând setările camerei pentru orice fel de cadru, de la unul cu apusul la altul cu un animal de companie. Rezultatul constă în fotografii perfecte, oriunde, oricând.
AI Photo Learning: AI Photo Learning le permite utilizatorilor să-și învețe telefonul ZenFone 5 cum ar dori ei să arate fotografiile. Mai apoi, acesta ajustează setările camerei pentru viitoarele cadre, astfel încât fotografiile vor reflecta stilul și preferințele unice ale utilizatorului.
Portrete în timp real: ZenFone 5 permite realizarea fără efort de poze precum cele profesionale, în plan apropiat. Real-time Portrait cu tehnologie AI păstrează subiectul principal perfect focalizat, în timp ce fundalul capătă adâncime cu un efect de bokeh gradual – creat prin analiza inteligentă a informațiilor din profunzime și a subiectului – pentru o fotografie artistică. Real-time Portrait utilizează ambele camere în mod simultan pentru a capta portrete superbe și cadre strânse, ce scot în evidență subiectul prin efectul de adâncime, rivalizând cu cele preluate de camerele DSLR.
Înfrumusețare în timp real: ZenFone 5 se transformă într-un adevărat consultant de imagine la purtător. AI Beautification citește inteligent 365 de puncte faciale și aplică o soluție de înfrumusețare personalizată, bazată pe analiza a peste 2 milioane de posibile îmbunătățiri. Acesta funcționează în timp real pe orice chip – indiferent de vârstă, formă, nuanța tenului sau gen – și produce rezultate uimitoare, cu aspect natural.
Modul Pro: ZenFone 5 oferă prin modul Pro controlul complet la setările camerei, incluzând balansul de alb, expunerea, focalizarea, ISO și o plajă impresionantă de timpi pentru viteza declanșatorului de la 1/10000 la 32 de secunde. Având suport pentru fișierele brute RAW, ZenFone 5 este alegerea ideală pentru utilizatorii ce preferă să-și prelucreze ulterior imaginile în aplicațiile de editare foto.

Performanță inteligentă
La baza noului ZenFone 5 stă cea mai recentă platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 636, un chipset SoC (system-on-a-chip) 64-bit, avansat, construit în tehnologie pe 14 nanometri, cu până la 6GB de memorie RAM, ce oferă cu peste 40% mai multă capacitate de procesare și cu 10% mai multă performanță grafică decât o platformă Snapdragon 630, în timp ce menține autonomia excelentă. ZenFone 5 include o suită completă de funcții îmbunătățite de capacitățile AI ale platformei mobile Snapdragon 636. Pentru un impuls de extra energie, ZenFone 5 include ASUS AI Boost pentru optimizarea imediată a performanței în jocuri și în aplicațiile pretențioase. Iar pentru o fiabilitate solidă, ZenFone 5 are patru plăcuțe de răcire din carbon, cu o grosime de 0,06mm ce elimină eficient căldura și menține performanțele de vârf tot timpul. Autonomia îndelungată este susținută de o baterie de 3300mAh cu tehnologie de încărcare rapidă ASUS BoostMaster. ZenFone 5 introduce, de asemenea, AI Charging pentru a maximiza durata de viață a bateriei și pentru a oferi protecție totală. AI Charging ajustează rata de încărcare prin monitorizarea obiceiurilor consumatorului, încetinind procesul de îmbătrânire a bateriei. Pentru maximum de flexibilitate și o calitate desăvârșită a apelurilor telefonice, ZenFone 5 suportă SIM-uri 4G LTE cu capacități Dual SIM, Dual VoLTE (DSDV). Acest lucru le permite ambelor SIM-uri să fie active în regim de așteptare și să suporte fiecare apeluri de voce HD prin 4G LTE.

Ferestre multiple
Prin utilizarea unei rame subțiri și a unui ecran întins de la o margine la alta, ZenFone 5 cu diagonala de 6,2″ este mai mic decât multe telefoane standard de 5,5″. Acest design ergonomic de ultimă generație nu numai că le permite utilizatorilor să vadă mai multe elemente, dar e mai elegant și mai confortabil de ținut în mână. Ecranul Full HD+ de 6,2 inci, cu un raport ecran/corp de 90% și sticlă curbată 2.5D oferă o experiență vizuală captivantă. Ecranul mare suportă, de asemenea, spațiul de culoare DCI-P3, cu un spectru larg ce îmbunătățește saturația culorilor pentru reproducerea unor imagini vii. Cu ZenFone 5, fotografiile, filmele și jocurile arată mai bine ca niciodată. Pentru optimizarea imaginilor cu nuanțe cât mai naturale și un text lizibil în orice mediu, ZenFone 5 dispune de o tehnologie inteligentă. Aceasta utilizează senzori pentru a ajusta automat temperatura de culoare a ecranului în concordanță cu lumina ambientală. Telefonul dispune de Smart Screen On, care previne închiderea ecranului în timpul unei lecturi îndelungate dacă este recunoscută fața utilizatorului.

Sunet captivant
ZenFone 5 are două difuzoare cu cinci magneți ce oferă un sunet stereo bogat, adânc și expansiv. Acestea sunt controlate de două amplificatoare inteligente ce asigură maximum de volum, protejând în același timp integritatea difuzoarelor. ZenFone 5 suportă fișiere audio Hi-Res, codate până la o rată de eșantionare de 24-bit/192KHz, de patru ori mai bună ca a CD-urilor. Pentru o experiență îmbunătățită de utilizare din primul moment, ZenFone 5 este livrat cu un set de căști intraauriculare premium Hi-Res. ZenFone 5 suportă, de asemenea, DTS Headphone:X pentru sunet surround virtual pe 7.1 canale în căști, pentru o experiență cu adevărat captivantă atunci când urmăriți filme sau rulați jocuri.

zf5_front_lightpurple

Inteligent în orice context
Puterea AI îmbunătățește întreaga experiență a utilizatorului de ZenFone 5, cu funcții ce-l fac un adevărat companion inteligent. Telefonul poate fi deblocat utilizând recunoașterea facială sau cu ajutorul senzorului de amprente în numai 0,3 secunde, în timp ce capacitățile senzorului NFC integrat permit utilizarea sigură a serviciului Google Pay. AI Ringtone ajustează inteligent volumul soneriei în funcție de nivelul zgomotului ambiental, astfel încât utilizatorii să nu piardă apelurile pe străzile aglomerate sau în mediile zgomotoase, dar în același timp să poată auzi telefonul în mijlocul nopții, fără să-i deranjeze pe ceilalți. ZeniMoji este o nouă funcție distractivă a telefonului, exclusivă ASUS, ce permite animarea unor avatare prin utilizarea propriei voci, a expresiei faciale și a mișcării capului. În mod unic, avatarul ZeniMoji poate fi utilizat în convorbirile video sau în transmisiile live, precum și în discuțiile scrise, pentru a le face mai distractive.

Prețuri și disponibilitate
ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) va fi disponibil în România din cel de al doilea trimestru al anului 2018.

Specificații ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)
Culori Albastru nocturn, Argintiu meteoric
Design Sticlă curbată 2.5D pe ambele fețe
Raport ecran-corp 90%
155 de grame
Ecran Ecran extins d ela o margine la alta, cu raport 19:9
Ecran IPS cu diagonala de 6.2″ și rezoluție Full HD+
Interfață tactilă capacitivă cu 10 atingeri simultane (suportă atingerile prin mânuși)
Filtru pentru reducerea luminii albastre pentru protecția ochilor
Procesor Platforma mobilă Qualcomm® Snapdragon™ 636 pe 14nm, procesor quad-core pe 64-bit
GPU Qualcomm® Adreno™ 509
RAM/ROM eMCP 4GB or 6GB RAM / 64GB ROM
Camera principală de pe spate Senzor de imagine 12MP Sony® IMX363
Mod Auto (cu HDR nocturn și Portret)
f/1.8 deschiderea diafragmei
83° unghi de captură
24mm echivalent cu distanță focală de 35mm pentru o cameră cu film
Bliț Softlight LED
Tehnologie 16-scene AI Scene Detection
Tehnologie AI Photo Learning
Comutarea instantanee între camere
Camera secundară de pe spate Unghi larg de captură de 120°
Lentile 6p
De două ori mai larg pentru a cuprinde mai mulți prieteni în cadru
12mm echivalent cu distanță focală de 35mm pentru o cameră cu film
Camera frontală 8MP
f/2.0 deschiderea diafragmei
84° unghi de captură
24mm echivalent cu distanță focală de 35mm pentru o cameră cu film
Comutarea instantanee între camere
Moduri de lucrui pentru camera PixelMaster: Auto (în lumină slabă și funcții HDR), Înfrumusețare, Portret
Deblocare prin recunoaștere facială
Înregistrare video Filmare 4K UHD (3840 by 2160) la 60fps pentru camera principală de pe spate
Filmare 1080p Full HD la 30 / 60fps
Stabilizarea electronică a imaginii pe trei axe pentru pentru camera frontală și camera spate pentru clipuri video fără tremur
Realizarea de fotografii în timpul filmării
Tehnologii wireless WLAN 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth® 5.0
Wi-Fi direct
NFC cu Google Pay™
Conectivitate USB Type-C®
Senzor de amprentă pe spate (0.3 secunde pentru deblocare, suportă 5 amprente la 360°; recunoaștere deget umed)
Carduri SIM Trei sloturi: Dual SIM & unul MicroSD
Slot 1: 3G/4G card Nano SIM
Slot 2: 3G/4G card Nano SIM sau card MicroSD până la 2TB
Ambele carduri Nano SIM suportă rețele GSM/GPRS/ EDGE, WCDMA/HSPA+/DC-HSPA+, FDD-LTE și TD-LTE DSDS. Ambele carduri Nano SIM s epot conecta la serviciul VoLTE 4G. Doar unul se poate conecta la serviciul de date FDD-LTE și TD-LTE la un moment dat.
Navigatie GPS, A-GPS, GLONASS, BDSS
Sistem de operare Android™ Oreo™ cu noua interfață ASUS ZenUI 5.0
Baterie Capacitate de 3300mAh cu ASUS BoostMaster & AI Charging
Audio Două difuzoare cu 5 magneți cu două amplificatoare inteligente NXP
Două amplificatoare interne PMIC
Microfoane duale interne cu tehnologie pentru reducerea zgomotului de fond
Ieșire Hi-Res Audio 192kHz/24-bit cu căști certificate HRA
DTS Headphone:X™ pentru căști
Audio CODEC integrat în PMIC
radio FM
AudioWizard+

Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produsului pot suferi schimbări fără alte notificări și pot varia în funcție de țară. Performanțele actuale pot fi diferite în funcție de aplicații, modul de folosire, mediu și alți factori. Detaliile complete sunt disponibile pehttps://www.asus.com.

Despre ASUS:
ASUS se numără printre “Cele mai admirate companii din lume”, potrivit publicației Fortune, dedicându-se creării de produse pentru un stil de viață inteligent în prezent și viitor. Portofoliul larg include liniile Zenbo, ZenFone și ZenBook, precum și o varietate de componente și dispozitive IT, alături de soluții AR, VR și IoT. ASUS are peste 16000 de angajați în întreaga lume, printre care și peste 5000 de talente R&D. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, în 2017 ASUS a obţinut 4511 distincţii și venituri de aproximativ 13 miliarde USD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *