articole, Comunicat de presa

Panasonic lansează noua ediţie de playere Blu-ray UHD, inclusiv clasa de referinţă UB9000 compatibile cu tehnologiile de metadate dinamice corespunzătoare

  • Cinci noi playere Blu-ray Ultra HD, dintre care trei modele compatibile cu tehnologia de metadate dinamiceHDR10+ şi două modele compatibile cu Dolby VisionTM**
  • Procesor HCX (Hollywood Cinema Experience) de ultimă generaţie pentru o calitate uimitoare a imaginilor HDR
  • UB9000 beneficiază de un sunet de neegalat datorită noului şasiu ce reduce vibraţiile
  • Operare uşoară hands-free datorită controlului vocal Google Assistant (în curând)* şi Amazon Alexa (în curând)*

București, 13 februarie 2018 – Panasonic anunţă lansarea celor mai recente playere Blu-ray Ultra HD, printre care şi trei modele — DP-UB9000, DP-UB820 şi DP-UB420 — compatibile cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+**, noua generaţie a formatului HDR. Seriile DP-UB330 şi DP-UB320 vin să completeze lista modelelor din ediţia 2018, care include cinci playere, toate certificate Ultra HD Premium. În fruntea ediţiei se află un player AV universal de top, UB9000, care este compatibil atât cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+ cât şi cu tehnologia Dolby VisionTM  şi poate reda conţinut Blu-ray Ultra HD, Video On Demand (VOD) şi USB. 

Portofoliul de playere Blu-ray Ultra HD ale anului 2018 este dotat cu un nou procesor Hollywood Cinema Experience (HCX), dezvoltat şi calibrat de experţi din inima Hollywood-ului.  Indiferent de tipul conţinutului, rezultatul este o experienţă senzaţională de divertisment la domiciliu, exact cum şi-au propus realizatorii filmelor.

Pe lângă calitatea înaltă a imaginii datorată procesorului HCX, clasa de referinţă UB9000 oferă şi un sunet de o calitate excepţională, mulțumită circuitelor sale audio analogice ce includ o sursă de alimentare audio dedicată, un convertor D/A de înaltă performanţă şi o ieşire XLR echilibrată. Aşezat în noul şasiu cu rigiditate înaltă şi poziţie joasă pentru centrul de greutate, şasiu ce are rolul de a reduce vibraţiile, UB9000 produce un sunet de o calitate excelentă. Având cea mai înaltă calitate a imaginii din istoria playerelor de discuri Blu-ray de la Panasonic, acest nou model incitant ridică standardele pentru toţi entuziaştii AV.

Playerele Ultra HD ediţia 2018 de la Panasonic*** sunt compatibile cu funcţia de control vocal, atât de la Google Assistant (în curând)* cât şi de la Amazon Alexa (în curând)*.  Pur și simplu vorbiţi unui dispozitiv compatibil cu Google Assistant, fie cu Amazon Alexa, şi puteţi derula rapid înainte sau întrerupe cu uşurinţă filmul favorit, fără a fi nevoiţi să utilizaţi telecomanda.

Nivelul cel mai înalt HDR

Trei dintre noile playere Blu-ray Ultra HD de la Panasonic – UB9000, UB820 şi UB420 – sunt compatibile cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+**, care va oferi beneficii considerabile utilizatorilor prin optimizarea experienţei de vizionare la fiecare nouă scenă.  HDR10+ este o nouă platformă deschisă, cu tehnologie de metadate dinamice, cu licență liberă, creată de 20th Century Fox, Panasonic şi Samsung.  UB9000 şi UB820 sunt compatibile şi cu Dolby VisionTM**. Dolby Vision transformă experienţele de divertisment prin livrarea unei luminozităţi crescute şi a unui contrast mai puternic, ca şi a unei palete mai largi de culori bogate. De la crearea de conţinut la distribuţie şi redare, Dolby Vision oferă o experienţă constantă şi spectaculoasă, indiferent de tipul de conţinut sau de dispozitiv.

Imagini de înaltă calitate: Tehnologiile proprii, brevetate, reproduc cu fidelitate imaginile originale

Elementul 4K de forţă ce se află în spatele acestei game este procesorul brevetat HCX Panasonic dezvoltat pentru Blu-ray Ultra HD. Acesta a fost îmbunătăţit aplicând o procesare cromatică şi de gradaţie, unică tehnologiilor video dezvoltate la Panasonic Hollywood Laboratory (PHL), unitatea de cercetare şi dezvoltare pentru îmbunătăţirea calităţii imaginii Blu-ray.  Lansat anul trecut, procesorul HCX reproduce imagini video 4K Blu-ray Ultra HD şi streaming 4K de pe internet cu o acurateţe uimitoare a culorilor şi o luminozitate optimă. 

Procesare cromatică precisă

Componenta referitoare la culoare a informației din semnalele sursă 4K, comprimată în formate precum Blu-ray Ultra HD, este redusă la 4:2:0, sau la aproximativ 1/4 din cea originală. Pentru a răspunde cerinţei de 4:4:4 a unui ecran de televizor, playerul Blu-ray Ultra HD execută o operaţiune de convertire cromatică ascendentă (up-sampling). În procedeul de bază de convertire ascendentă – cunoscut ca „procesul 2-tap” – sistemul preia mostre din pixeli de culoare adiacenţi, de sus şi de jos, şi îi foloseşte pentru a crea pixeli intermediari. Panasonic foloseşte un „proces multi-tap” pentru a compara numărul de pixeli în plus faţă de cei din poziţiile de sus/de jos/ din stânga/din dreapta, pentru a crea un număr optim de pixeli. Prin creşterea preciziei procesului multi-tap pentru a intercala semnalele decodificate 4K (4:2:0) ale conţinutului Blu-ray Ultra HD pentru a ajunge la 4K (4:4:4), Panasonic reuşeşte să creeze imagini frumoase, naturale, cu adâncime realistă şi culori pline de viaţă.

Modelele UB9000, UB820, UB420, UB330 şi UB320 deţin o funcţie originală de convertire ascendentă 4K Direct Chroma care face conversia de la rezoluţia full HD la 4K pentru afişarea unor culori deosebit de frumoase.

[Un televizor compatibil 4K/60p/4:4:4 trebuie conectat cu un cablu compatibil de înaltă viteză de 18-Gbps. La reproducerea conţinutului Blu-ray Ultra HD, datele 4:4:4/36-bit sunt livrate pentru 4K/24p, şi datele 4:2:2/36-bit sunt livrate pentru 4K/60p.]

Procesare HDR optimă

Cu tot mai mult conţinut HDR disponibil pe disc sau prin servicii de streaming, reproducerea optimă a conţinutului HDR a devenit esenţială.  Pe lângă plaja largă de contrast, imaginile redate de playerele Blu-ray Ultra HD trebuie să fie reproduse cu atenție la detalii atât în zonele întunecate, cât şi în zonele luminoase. Pentru atingerea acestui obiectiv, noile playere Panasonic utilizează tehnologii unice de procesare HDR.

  1. Optimizatorul HDR***

Televizoarele compatibile HDR utilizează maparea tonurilor culorilor pentru a potrivi gama de luminozitate a imaginilor cu metadatele statice ale conţinutului, însă uneori nu sunt posibile rezultate optime datorită limitărilor specifice modelului de televizor. Prin încorporarea în player a tehnologiei de mapare a culorilor, calitatea constantă a imaginii HDR este asigurată indiferent de televizor. Prin tehnologiile originale Panasonic de procesare a imaginii se obţin imagini HDR de înaltă definiţie, în timp ce maparea culorilor este utilizată pentru ajustarea nivelului de luminozitate a conţinutului.  În acest fel, chiar şi imaginile HDR din materiale HDR10 sau materialele TV obişnuite sunt redate optim.

  1. Reglarea HDR pentru diverse condiţii de vizionare

Toate modelele 2018 sunt dotate cu o funcţie de reglare HDR care reproduce zonele întunecate şi luminoase cu acurateţe ridicată, indiferent de mediul de vizionare. Scenele întunecate din imaginile HDR pot fi dificil de vizionat într-o cameră luminoasă şi este posibil să fie necesară ajustarea luminozităţii.  Deoarece semnalele HDR sunt fundamental diferite de semnalele SDR, funcţiile de ajustare existente sunt insuficiente. Seriile UB9000, UB820, UB420, UB330 şi UB320 folosesc o tehnologie originală pentru optimizarea semnalelor video HDR, tehnologie care le permite ajustarea liberă a luminozităţii imaginilor HDR. Un buton de setare HDR de pe telecomandă permite utilizatorului să selecteze, pur şi simplu, setarea optimă pentru mediul de vizionare respectiv.

  1. Conversia de la HDR la SDR (Re-maparea optimizată a culorilor pentru TV SDR)

Conversia domeniului dinamic reproduce imagini mai luminoase şi mai frumoase decât imaginile obişnuite Blu-ray atunci când sunt redate pe un televizor cu domeniu dinamic standard ce nu este compatibil HDR (TV SDR). Această funcţie maximizează expresia imaginii redată de formatul Blu-ray Ultra HD.

Certificarea THX1

Playerul Blu-ray Ultra HD UB9000 certificat THX® replică culorile fin nuanţate şi imaginile bogate, detaliate, necesare pentru a reproduce întocmai intenţiile realizatorilor de film. El reuşeşte să obţină şi un sunet surround autentic, ca în realitate.

Sunetul de înaltă calitate al UB9000: Tehnologiile unice audio asigură reproducerea unui sunet bogat în detalii

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi Anexa.

Șasiul cu rigiditate mare şi poziţionare centrală a unităţii de disc

  • Nou mecanism de susţinere şi centrare a unităţii de disc

A fost dezvoltată o nouă bază pentru unitatea de disc; având o placă din oţel groasă, tridimensională, care fixează unitatea de disc optic în centrul unui şasiu cu două straturi pentru a reduce vibraţiile şi zgomotul în timpul rotirii discului.

  • Șasiu cu două straturi

Prin utilizarea unei structuri în două straturi cu o placă grea din oţel pentru şasiu, se obţine un centru de greutate plasat jos şi un nivel scăzut al vibraţiilor.

  • Panouri frontale şi laterale din aluminiu

Aluminiul gros este folosit la panourile frontale şi laterale. Acest lucru creşte rigiditatea şasiului şi reduce vibraţiile.

Ieşire audio pentru semnal analog pe canalul 7.1

Modelele UB9000 şi UB820 acceptă semnal audio analogic pe canalul  7.1 pentru conectarea directă la un sistem Home Cinema pentru un sunet surround autentic, realist. În plus, terminalul lui UB9000 este placat cu aur pentru a rezista fenomenului de oxidare şi a menţine o conductivitate înaltă a semnalului. 

Twin HDMI Pure AV (Ieşire duală HDMI audio/video, izolată)

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi Anexa.

Redare audio de înaltă rezoluţie

Noile playere Blu-ray Ultra HD de la Panasonic au fost concepute pentru o redare de înaltă rezoluţie a semnalului audio. Pe lângă formatele convenţionale WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, ele pot reda şi fişiere muzicale DSD (11,2MHz***/5,6 MHz/2,8 MHz) ALAC şi AIFF. Prin simpla conectare la sistemul audio de acasă, vă veţi putea bucura de muzică la o calitate echivalentă sunetului master din studio.

Digital Tube Sound cu creșterea frecvenței de eşantionare a semnalului

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi Anexa.

Funcţii inteligente în reţea: Funcţionalitate deplină în reţea pentru a vă bucura de o varietate de surse 4K

Experienţa vizionării controlată prin voce

Playerele Ultra HD ediţia 2018 de la Panasonic *** sunt compatibile cu funcţiile de control vocal Google Assistant (în curând)* şi Amazon Alexa (în curând)*. Vorbind, pur şi simplu, cu ele, se pot realiza diverse operaţiuni precum derularea rapidă înainte sau oprirea – doar prin intermediul controlului vocal şi fără a fi nevoie de telecomandă.

Compatibilitate cu VOD 4K

Noile playere Panasonic Blu-ray Ultra HD sunt compatibile cu serviciile 4K VOD (Video on Demand), oferind o experienţă desăvârşită de vizionare celor ce îşi doresc o calitate fără compromisuri a imaginii şi sunetului atunci când urmăresc conţinut din sursă streaming (transmisie video prin internet). 

Redare înregistrări 4K realizate cu camera video  şi redare JPEG

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi Anexa.

Design: Designul elegant asigură o prezenţă notabilă, de înaltă calitate

Toate aceste tehnologii avansate sunt împachetate într-un corp plin de stil. Seriile UB820, UB420 şi UB330/320 se bucură de designul 3D Glass-cut. Acest design simplu, dar de mare impact vizual se potriveşte perfect cu orice televizor cu ecran plat, în timp ce panoul frontal al playerului Blu-ray Ultra HD prezintă un finisaj oblic pe toate cele patru laturi pentru a asigura o prezenţă subtilă, dar distinctă în acelaşi timp. Aluminiul de pe panourile frontale şi laterale ale UB9000 este menit să crească calitatea sunetului adăugând, în acelaşi timp, o tuşă de lux perfect potrivită unui model emblematic.

* În limita stocurilor disponibile
** Activat la actualizarea software
*** Eliminat in seria UB330/320

1THX şi logo-ul THX sunt mărci înregistrate ale THX Ltd., înregistrate în Statele Unite şi în alte ţări.
Vă rugăm să consultaţi Anexa pentru principalele caracteristici ale seriei

Pentru mai multe informaţii despre programul de licenţă HDR10+, vă invităm să contactaţi biroul de administrare a licenţelor HDR10+ la info@hdr10plus.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *