articole, Comunicat de presa

Sierra Madre anunta semnarea unui parteneriat strategic cu Biogenis

Bucuresti, 2 februarie 2017 – Ce ii putem oferi unui bebelus in afara de iubire, afectiune si atentie? Este o intrebare pe care noi, parintii de pici, ne-o punem zilnic. Universul unui bebelus cu varsta cuprinsa intre 0 si 12 luni este greu de inteles pentru noi, adultii. Insa, in ciuda complexitatii sale, exista numeroase studii realizate pe parcursul unor perioade indelungate care ne pot ajuta sa intelegem. De exemplu, un copil de patru saptamani poate sa faca diferenta intre sunete si poate deja sa isi exprime sentimentele. Tine doar de noi, parintii lui, sa ii intelegem limbajul si sa ne apropiem din ce in ce mai mult de el.

„Prin ochi de bebe” – un concept pentru a-i intelege pe cei mici

In saptamana a saptea, ochii copilului pot deja sa urmareasca obiecte intr-un mod consistent. Bebelusul are tendinta de a apuca orice obiect aflat in preajma lui. Mai mult, creierul unui bebelus creste cu circa 1% in fiecare zi, in primele trei luni de viata. Tot in aceasta perioada, creierul piticului dezvolta peste un milion de conexiuni neuronale in fiecare secunda, dezvoltarea lui fiind influentata de factori precum interactiunea cu mediul, relatiile cu cei din jur si experientele lui. Astfel, este important sa fim alaturi de bebelusi in calatoria lor de explorare a lumii inconjuratoare, noi parintii avand un rol esential in dezvoltarea armonioasa a bebelusului.

Colectia de carti ”Prin ochi de bebe”, creata de editura Sierra Madre, a fost lansata in Romania la sfarsitul anului trecut si este adresata tuturor bebelusilor cu varste cuprinse intre 0 si 12 luni. Conceptul se bazeaza pe studii internationale ce ne arata cum contrastele alb-negru sunt cele mai puternice si mai usoare combinatii de culori pe care un bebelus le poate recunoaste din primele luni de viata. Formele de contrast ridicat pot fi plictisitoare pentru adulti, dar acestea sunt concepute pentru a mentine atentia copiilor, stimuland curiozitatea si activitatea creierului celor mici, contribuind la o dezvoltare vizuala mai rapida si o mai mare claritate mentala.

Prin Ochi de Bebe este o serie grafica inovativa pe piata de carte. Aceasta prezinta un material ilustrativ la care copilul este receptiv inca din primele zile de viata. O recomand parintilor pentru stimularea dezvoltarii cognitive a copilului”, a declarat Florentina Moldovanu, medic primar pediatrie, doctor in stiinte medicale, autor de lucrari stiintifice si cercetari in pediatrie.

Parteneriat Sierra Madre – Biogenis

Sierra Madre anunta semnarea unui parteneriat de colaborare cu Biogenis, singura banca privata de celule stem din Romania cu propriul centru de transplant.

Dezvoltarea unui nou nascut tine de o serie extinsa de factori, iar parteneriatul cu Sierra Madre vine sa sublinieze dorinta companiei Biogenis de a fi alaturi de viitorii parinti pe drumul sanatatii si al dezvoltarii emotionale, intelectuale si sociale a copiilor lor, oferind acestora cele mai noi ustensile stiintifice”, a declarat Dorin Pirciog, Director general Biogenis.

Cele doua companii urmeaza sa desfasoare in perioda imediat urmatoare o serie de activitati de marketing dedicate parintilor, sesiunile urmand a avea loc in evenimentele regionale realizate de compania Biogenis.

In plus, parcursul lansarilor de carte ”Prin ochi de bebe” va continua anul acesta in diferite orase din tara. In curand, pe data de 9 februarie, urmeaza lansarea la Constanta, la libraria Dorian Gray, apoi la Brasov, la Timisoara s.a.m.d. Va invitam sa tineti aproape pe pagina comunitatii #PrinOchideBebe de pe Facebook pentru a afla din timp unde vor avea loc urmatoarele evenimente.

Despre Sierra Madre

Sierra Madre este un proiect infiintat in Polonia, la Varsovia, in anul 2011, ca editura de carti si alte materiale educative pentru copii, ce a cunoscut un mare succes inca de la lansare. De aici si dorinta creatorilor sai de a-l aduce copiilor din Romania, tara de care ii leaga nenumarate afinitati. Renumele editurii a fost cladit pe idei inovatoare pentru dezvoltarea copiilor, sustinute de medici, psihologi si alti specialisti din domeniu.

Va invitam sa va alaturati comunitatii #PrinOchideBebe de pe Facebook.

Mai multe detalii despre conceptul ”Prin ochi de bebe” aflati de la: www.sierramadre.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *