articole, Comunicat de presa

Vodafone Romania anunta rezultatele financiare pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2017

  • Veniturile din servicii au crescut, in termeni organici, cu 2,2% in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2017, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 182,3 milioane de euro
  • Numarul total de clienti a crescut cu 5,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 9.944.595

Bucuresti, 1 februarie 2018 – Vodafone Romania anunta principalii indicatori financiari pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2017, potrivit rezultatelor raportate astazi de Vodafone Group Plc.

Vodafone Romania a inregistrat 9.944.595 de clienti in total la 31 decembrie 2017, reprezentand o crestere de 5,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din numarul total de clienti, 9.221.666 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

ARPU mobil al Vodafone Romania a fost de 6 euro in cele trei luni incheiate la 31 decembrie 2017, comparativ cu 6,1 euro, in trimestrul precedent. Veniturile din servicii raportate pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2017 au ajuns la 182,3 milioane de euro, in crestere cu 2,2% fata de perioada similara a anului precedent, in termeni organici.

La 31 decembrie 2017, abonatii serviciilor mobile reprezentau 40% din baza totala de clienti ai serviciilor mobile Vodafone Romania, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 60%, comparativ cu 41%, respectiv 59%, proportiile inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Consumul de date mobile a crescut cu 71% in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2017, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania, a declarat: „Suprematia retelei noastre Supernet™ 4,5G atat pe serviciile de voce, cat si de date, reconfirmata de cea mai recenta certificare Best in Test, este recunoscuta si de clientii tot mai numerosi care aleg serviciile noastre. Ultimele trei luni ale anului 2017 au adus o crestere puternica a bazei de clienti, pe fondul cresterii ratei de penetrare a smartphone-urilor, in special pe segmentul clientilor de servicii 4G, care s-a extins cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut”.

Vodafone Romania a fost certificata de catre auditorul independent P3 communications drept cea mai performanta retea mobila din Romania, pentru calitatea si performanta serviciilor sale de voce si date mobile, pentru al patrulea an consecutiv. Operatorul a obtinut si cel mai mare scor pentru serviciile de date mobile si ofera cea mai buna experienta de navigare pe internet si de utilizare YouTube, comparativ cu ceilalti operatori.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone Group are divizii in 26 de tari, 49 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 19 tari. La 31 decembrie 2017, Vodafone Group avea 529,1 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 19,3 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzand India si toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri. Pentru mai multe informatii, accesati www.vodafone.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *