articole, Comunicat de presa

Viața este un festival al culorilor! Surprinde amintiri prețioase cu noua serie Huawei Mate!

Când vine vremea distracției, tot ce ne dorim este să-i avem alături pe oamenii care ne sunt aproape. Este vorba de acele momente pline de culoare, în care munca devine o grijă secundară și ne rezervăm timp pentru noi. Și pentru că nu putem opri timpul în loc, ne-ar plăcea să le surprindem în imagini de colecție. Un smartphone care să surprindă fotografii uimitoare este tot ce avem nevoie!

Este de la sine înțeles că fotografiile surprinse atunci când ne distrăm sunt realizate spontan, și nici măcar fotografii profesioniști nu au timp să ajusteze anumiți parametri – la urma urmei, clipa nu te așteaptă. Prin urmare, până și facilitățile precum filtrele tematice se pot dovedi a fi prea complicate și necesită acțiuni suplimentare înainte de a apăsa pe declanșator. Dacă și tu te gândești că cel mai bine ar fi ca smartphone-urile să își poată selecta singure setările optime ca tu să te concentrezi doar pe surprinderea cadrelor perfecte, trebuie să știi că cineva s-a gândit înaintea ta la asta! Căutând modalități prin care să îmbunătățească calitatea fotografiilor surprinse și simplificarea experienței de utilizare, inginerii Huawei au ajuns la concluzia că este treaba perfectă pentru algoritmii de Inteligență Artificială, dezvoltați în laboratoarele companiei.

Huawei Mate 10 Pro este primul smartphone din lume echipat cu o Unitate de Procesare Neurală – NPU, care încorporează mecanismele tehnologiei avansate de învățare. Datorită acestei unități, povara setărilor suplimentare este mutată de pe umerii utilizatorilor și trece în grija Inteligenței Artificiale.

Cum funcționează?

Algoritmii Inteligenței Artificiale colectează date cu ajutorul senzorilor care “privesc” prin lentilele camerei și apoi folosesc un sistem de recunoaștere pentru a identifica obiectele din cadru. Software-ul știe că “vede”, de exemplu, o masă cu un fel de mâncare atrăgător, o pereche de dansatori profesioniști, un peisaj sau un apus. Mai departe, aceste informații sunt combinate de Inteligența Artificială cu informații legate de luminozitate, selectând parametrii ideali pentru realizarea fotografiei perfecte. Între timp, utilizatorul nu pierde timp prețios căutând prin meniu pentru a seta modul tematic, ci trebuie doar să apese butonul de fotografiere, iar tehnologia AI se va asigura că fotografia este cea mai bună posibil, în funcție de circumstanțele existente.

Inteligența Artificială este la fel de indispensabilă și atunci când vorbim despre focalizare. În acest caz, totul se rezumă la reducerea fracțiunilor de secundă necesare pentru adaptarea opticii, mai ales când ne dorim să surprindem subiecți în mișcare. Astfel, AI recunoaște un astfel de subiect, poate prezice care va fi poziția imediat următoare a acestuia și apoi poate focaliza exact acolo.

Huawei Mate 10 lite este de asemenea un telefon excelent când vine vorba de capabilitățile sale fotografice, punctul său forte fiind performanțele în materie de selfie-uri. Iar acest lucru se datorează camerei frontale extraordinare, care în loc de un set de lentile cu senzori este echipat cu două: primul, folosit pentru a surpinde imaginea corespunzătoare are o rezoluție de 13 MP, ce asigură claritatea și finețea detaliilor unei fotografii; iar cel de al doilea, de 2 MP, surprinde adâncimea de câmp. Astfel, având acces la structura tridimensională a scenei fotografiată, software-ul smartphone-ului este capabil să recunoască așezarea spațială a fiecărui obiect în parte, sau, cu alte cuvinte, să deosebească oamenii din imagine de fundal. Apoi, e ușor să aplice algoritmii potriviți pentru blurarea fundalului și obținerea efectului de bokeh, folosit înainte doar de camerele profesionale. Iar camera principală a Huawei Mate 10 lite funcționează exact la fel, surprinzând imagini și mai ales portrete expresive, indiferent de situație.

Huawei Mate 10 Pro și Mate 10 lite sunt disponibile pe plan local, în oferta operatorilor de telefonie mobilă, precum și în cea a magazinelor online, la prețuri începând de la 3599 RON, pentru Huawei Mate 10 Pro, și 1649 RON, pentru Huawei Mate 10 lite.

Ce mai urmează acum? Să te hotărăști cu care din cele două modele ale seriei Mate vrei să pleci la petrecere și, în afară de surprinderea unor fotografii de colecție, să te bucuri de fiecare moment petrecut alături de cei dragi!

Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări și deservesc o treime din populația lumii. În anul 2017, Huawei s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deține 17 centre R&D în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India, China și Finlanda. Făcând parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispoziția utilizatorilor săi telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasă și servicii cloud etc. Cu peste 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, Huawei este orientată spre a oferi soluții inovatoare, care se traduc în experiențe extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *