Uncategorized

Reteaua Vodafone, certificata pentru al patrulea an consecutiv drept „Cea mai performanta retea mobila din Romania”

  • Pentru al patrulea an consecutiv, reteaua Vodafone Romania a primit certificarea „Best in Test”, care atesta cea mai buna performanta a serviciilor de voce si date mobile din Romania
  • Testarea tuturor retelelor mobile din Romania a fost efectuata in perioada noiembrie – decembrie 2017, in mai multe orase, localitati rurale si pe drumurile de legatura dintre acestea, traseul fiind selectat in mod independent de catre P3 communications
  • Potrivit rezultatelor, Vodafone Romania a obtinut cel mai mare scor total si, totodata, cel mai mare punctaj pentru serviciile de date mobile in randul operatorilor de telefonie mobila din Romania, oferind cele mai bune experiente de utilizare YouTube si de navigare pe internet

Bucuresti, 18 ianuarie 2018 – Reteaua Vodafone Romania a fost certificata drept cea mai performanta retea mobila din Romania pentru al patrulea an consecutiv, obtinand cel mai mare punctaj total pentru calitatea si performanta serviciilor sale de voce si date mobile, in urma testarii tuturor retelelor mobile din Romania de catre auditorul independent P3 communications, in noiembrie si decembrie 2017.

Totodata, rezultatele testelor realizate de P3 communications arata ca Vodafone Romania a obtinut cel mai mare scor pentru serviciile de date mobile si ofera cea mai buna experienta de navigare pe internet si de utilizare YouTube in comparatie cu ceilalti operatori.

„La scurt timp dupa lansarea Supernet™ 4.5G, reteaua noastra este recunoscuta, inca o data, drept cea mai buna din tara. Certificarea Best in Test acordata de catre auditorul independent P3 communications pentru al patrulea an consecutiv este o performanta extraordinara, care la nivel mondial a mai fost atinsa doar de doi operatori, unul din Germania si altul din Elvetia. Vreau sa transmit multumiri si felicitari echipei noastre de ingineri de retea care a facut posibila aceasta reusita si care, dupa parerea mea, este cea mai buna din Romania. Acest rezultat este o confirmare a angajamentului si a consecventei noastre pe termen lung de a oferi utilizatorilor cele mai bune experiente de voce si date mobile”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.

Masuratorile efectuate de catre auditorul independent P3 communications intre 23 noiembrie si 16 decembrie 2017, arata ca, in comparatie cu alte retele de comunicatii mobile din tara, Vodafone Romania a obtinut certificatul „Best in Test” si „Best in Data” in campania „Mobile Benchmark Romania”. Campania de testare comparativa a retelelor mobile s-a desfasurat in peste 40 de localitati – orase mari si mici, localitati rurale – si pe drumurile de legatura dintre acestea de pe intreg teritoriul Romaniei si a inclus peste 35.000 de teste de voce si date. Localitatile au fost selectate in mod aleatoriu si independent de catre P3 communications si au inclus Aiud, Alba-Iulia, Beclean, Botosani, Braila, Bucuresti, Cernavoda, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Gura Humorului, Iasi, Pitesti, Tecuci, Timisoara, Tulcea, Vama, Vaslui.

Metodologia de testare este actualizata anual de catre P3 communications, pentru a reflecta asteptarile tot mai mari ale clientilor si disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din tara respectiva, precum si pentru a testa capabilitatile maxime ale retelelor mobile. P3 communications stabileste traseele de testare in mod independent si aleatoriu in fiecare an, fara a le comunica in prealabil operatorilor de telefonie mobila, pentru a asigura obiectivitatea si acuratetea rezultatelor finale si a reflecta experienta reala a clientilor care folosesc retelele furnizorilor de servicii de date si de telefonie mobila.

P3 communications, care are sediul in Germania, este lider de piata in randul companiilor care ofera servicii de consultanta tehnica, de inginerie si de testare. P3 communications face parte din grupul P3, care are 3.700 de angajati in intreaga lume si a inregistrat o cifra de afaceri de peste 370 de milioane de euro in 2017. Compania ofera un portofoliu larg de servicii independente de consultanta tehnica si de management, incluzand servicii de planificare a retelei, de inginerie, optimizare completa, securitate, testare QoS si QoE, benchmarking international si de testare si acceptare a dispozitivelor. Clientii P3 communications includ operatori de retele, producatori de echipamente si producatori de terminale.

Vodafone Romania a lansat Supernet™ 4.5G in octombrie 2017, care ofera utilizatorilor optimizare superioara pentru streaming video, securitate imbunatatita integrata in retea si latime de banda mai mare. Supernet™ 4.5G este prima retea mobila care a demonstrat viteze in jurul valorii de 800Mbps utilizand un smartphone lansat comercial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *