articole, Comunicat de presa

Protectie perimetrala cu Hikvision si OPTEX

OPTEX, lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, explica avantajele integrarii senzorilor de miscare in sistemele de supraveghere video, prin prisma eficientizarii solutiilor integrate de securitate si imbunatatirii protectiei furnizate de acestea.

In mod traditional, protejarea perimetrelor, a bunurilor si chiar a persoanelor presupunea utilizarea tehnicii de supraveghere video, care conducea la necesitatea existentei unui dispecerat cu personal dedicat si aparatura pentru stocarea inregistrarilor. Tehnologia moderna a simplificat mult aceasta abordare prin dezvoltarea camerelor IP cu conectare la retea si a sistemelor complexe de management video (VMS). Raman insa problemele detectiei si generarii de alerte automate si precise. De aceea, multe dintre camerele de supraveghere video moderne integreaza si functii de detectie a miscarii, insa eficienta si acuratetea acestora sunt puternic influentate de factorii de mediu. Drept urmare, pentru o protectie eficienta OPTEX recomanda proiectarea unor sisteme integrate de securitate, care sa incorporeze pe langa camerele de supraveghere si senzori adaptati mediului in care urmeaza a fi instalati.

Solutiile de detectie IP OPTEX sunt proiectate special pentru a fi integrate in sisteme de supraveghere video si pot fi utilizate pentru declansarea alarmelor in cadrul unui sistem de management video (VMS). In functie de scenariul de utilizare si de specificul perimetrului care urmeaza a fi protejat, OPTEX ofera mai multe tipuri de senzori, cu detectie pasiva in spectru infrarosu si fotoelectrici, precum:

– Solutiile laser din seria REDSCAN pot fi folosite pentru generarea cu ajutorul razei laser a unor planuri virtuale, verticale sau orizontale, a caror penetrare este detectata rapid, precis si pe zone prestabilite.

– Senzorii PIR (Passive Infrared) din seria REDWALL sesizeaza modificarile de temperatura din aria de acoperire, precum cele provocate de caldura corporala.

Detectoarele fotoelectrice din seria Redbeam folosesc bariere formate din raze luminoase, a caror intrerupere la trecerea unui corp este interpretata ca o penetrare a perimetrului. Indiferent de solutia aleasa, dispozitivele OPTEX pot fi folosite in orice conditii de mediu, chiar si acolo unde lumina ambientala lipseste sau sufera modificari pe durata zilei, iar alarmele false pot fi eliminate prin ignorarea corpurilor mici, precum a animalelor.

Detectorii OPTEX sunt prevazuti cu functionalitate PoE (Power over Ethernet), ceea ce inseamna ca alimentarea cu energie se realizeaza tot prin cablul de retea. Implementarea detectoarelor in solutii VMS este o operatiune usoara, dar se realizeaza diferit, in functie de modelele selectate. Astfel, dispozitivele REDSCAN se integreaza direct in sistem, comunicand via Ethernet. Modelele REDWALL si Redbeam necesita adaugarea unui encoder IP PIE-1, la randul lui prevazut cu functionalitate PoE. Din punctul de vedere al compatibilitatii, senzorii OPTEX ofera integrare deplina cu solutia Milestone, functioneaza excelent cu solutiile Genetec, Exacq, OnSSI, Bosch si, totodata, pot comunica direct cu camerele de supraveghere video IP de la toti marii producatori de camere de supraveghere, fara o solutie VMS intermediara. Un exemplu este integrarea cu NVR-urile de la Hikvision, integrarea realizandu-se intuitiv prin conectarea produselor, configurarea parametrilor de retea prin browser sau prin aplicatia REDSCAN Manager.

Dispozitivele REDSCAN si REDWALL furnizeaza informatii despre miscarea corpurilor in aria monitorizata, asa incat pot fi folositi, de exemplu, pentru a controla camerele PTZ ce pot urmari automat subiectul. Totodata, integrarea solutiei de securitate poate fi extinsa prin includerea instalatiei de iluminat sau a unor solutii de alarma silentioase, ce pot fi activate rapid in cazul penetrarii perimetrului, penetrare detectata.

Indiferent de tipul perimetrului sau de solutia de securitate si supraveghere utilizata pentru protejarea acestuia, integrarea senzorilor OPTEX asigura o detectie mai eficienta si mai precisa, cu minimalizarea alarmelor false. Acestia nu sunt afectati de conditii meteorologice, precum ceata, precipitatii, furtuni, intunecare, innorare sau inseninare brusca si nici de factori generati de surse artificiale, precum lumina puternica produsa de farurile unui autovehicul. Iar compatibilitatea extinsa cu o gama vasta de solutii si echipamente de renume mondial reprezinta un argument solid pentru integrarea dispozitivelor de detectie OPTEX cu NVR Hikvision, indiferent de natura obiectivului supravegheat.

Despre Optex

OPTEX Co., Ltd este lider global in dezvoltarea de solutii de detectie, senzorii OPTEX dedicati supravegherii de interior si de exterior fiind distribuiti la nivel mondial. Printre produsele lansate se numara atat detectoare cu fir si wireless, cat si senzori specializati cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrari de sisteme de securitate. De la lansare si pana acum, OPTEX si-a construit reputatia la nivel mondial de producator de produse si tehnologii inovative si de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *