articole, Comunicat de presa

Siguranta in miscare prin camerele mobile de supraveghere video Axis

Axis Communications, lider pe piata echipamentelor video de retea, recomanda echiparea vehiculelor ce deservesc publicul larg sau anumite institutii cu camere mobile de supraveghere video.

Pe masura ce tehnologia evolueaza, ne luam masuri suplimentare de protectie acasa sau la locul de munca, dar neglijam de multe ori pericolele la care ne expunem cand iesim din aceste medii. Este un lucru bine cunoscut ca spatiile aglomerate, cu un tranzit constant, sunt preferate in general de raufacatori si, in situatii nedorite, de diversi agresori. Probabil ca nu exista persoana care sa nu fi verificat macar o data in viata siguranta portofelului sau a altor bunuri de valoare la urcarea sau coborarea dintr-un mijloc de transport in comun. La o alta categorie de riscuri in miscare se supun si cei care transporta valori sau marfuri de consum, ce pot fi vazute in anumite momente ca o prada usoara. In sfarsit, nici vehiculele de interventie in situatii de urgenta nu sunt ferite de riscuri, existand cazuri cand acestea au reprezentat tinte pentru hoti si vandali. In plus, nu putine sunt cazurile cand probele video devin instrumente valoroase in evaluarea modului de operare al angajatilor.

Avand in vedere toate aceste probleme ale societatii moderne, Axis a creat camere mobile de supraveghere video, concepute pentru a proteja pasagerii, soferii, marfurile si chiar vehiculele. Datorita constructiei rezistente, acestea nu sunt afectate de conditiile dificile de mediu la care urmeaza a fi supuse, precum vibratii, umezeala, praf sau diferente mari de temperatura. Iar pentru situatii complexe de operare, ele pot fi integrate in sisteme prevazute cu solutii de localizare GPS, accelerometre sau solutii de alarma aflate la dispozitia soferilor pentru a genera alerte video rapide. La fel ca orice camera de supraveghere IP, cele mobile beneficiaza de conectivitate la retea pentru a permite astfel accesul de la distanta. Iar pentru ca viteza conexiunii in miscare poate fluctua, camerele Axis pot ajusta in mod automat calitatea video in functie de latimea de banda disponibila. In functie de preferinte, continutul video poate fi stocat fie local, cu ajutorul cardurilor de memorie SD, cat si in cloud. In situatiile in care este necesara ca retentia datelor sa fie mai mare, pot fi folosite si solutii de stocare conectate la Internet, acestea putand inmagazina materialele video la calitate maxima.

Seria de camere Axis P39 contine modele de tip dome pentru mobilitate in supravegherea video, cu rezolutii HD 1280×720 sau Full HD 1920×1080 si tehnologii Power over Ethernet (PoE) si Zipstream, pentru reducerea spatiului de stocare necesar. In plus, modelul P3915-R MKII detine incorporat un modul audio si porturi de intrare/ iesire digitale. Toate modelele beneficiaza de tehnologia WDR (Wide Dynamic Range), pentru a obtine cea mai buna claritate in cadre care contin atat zone intunecate, cat si zone luminoase. Camerele detin presetat si modulul Traffic Light Mode care faciliteaza o mai buna diferentiere intre culorile semaforului, chiar si in situatia unor scene extrem de intunecate. Sensibilitatea la lumina este de 0.06lux in mod color pentru toata seria, respectiv P3904-R Mk II, P3905-R Mk II si P3915-R Mk II, datorita tehnologiei Lightfinder. Pentru instalarea echipamentelor la exteriorul vehiculelor este necesara achizitionarea carcasei Axis T96B05, care ofera echipamentelor protectie sporita, conform standardelor IP66/IP67, IP6K9K, NEMA 250 Type 4X si IK09.

Indiferent daca vorbim despre vehicule de transport pentru persoane, precum autobuze, tramvaie, trenuri, garnituri de metrou, microbuze si taxiuri, despre vehicule pentru transport de marfa si valori, precum camioane si furgonete, despre vehicule de interventie precum masini de politie, pompieri si ambulante sau chiar despre utilaje de constructii, camerele mobile de supraveghere video Axis din seria P39 asigura protectia deplina a bunurilor si persoanelor impotriva pericolelor de orice natura. Implementarile unor astfel de sisteme de supraveghere in tramvaiele 26T si 28T ale celor de la Škoda Transportation a.s., din Cehia, sau in mijloacele de transport ale celor de la ATR reprezinta doua exemple dintre povestile de succes ale acestei game de produse.

Despre Axis Communications

Axis Communications este lider mondial in echipamente video de retea, oferind solutii inteligente si sigure, contribuind in mod direct la tranzitia catre solutii digitale de supraveghere. Produsele si solutiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate in jurul unei platforme inovatoare si deschise.

Axis are peste 2.700 de angajati in peste 50 de birouri din lume si coopereaza cu peste 90.000 de parteneri din toata lumea. Compania Axis a fost fondata in anul 1984 in Suedia si este listata la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *