articole, Comunicat de presa

Semnificatiile mai putin cunoscute ale bratarilor indiene

wedding-1404620_960_720 (1)

 

Desi sunt accesorii purtate in intreaga lume ca simple decoratiuni, bratarile indiene au semnificatii adanc inradacinate in obiceiurile acestui popor. De aceea sunt cele mai importante accesorii pe care le poate purta o indianca, in special daca este casatorita sau se pregateste pentru ceremonia nuntii.

 

Este obligatoriu ca o femeie proaspat casatorita sau care urmeaza sa se casatoreasca sa poarte bratari din sticla, aur sau argint deoarece acest lucru inseamna ca sotul sau va avea o viata lunga si prospera. Din acest motiv, spargerea sau ruperea acestor bratari este considerata de rau augur. In plus, in timpul nuntii mireasa trebuie sa poate bratari cat mai mici, pe care femeile din familia sa o ajuta sa si le puna pe maini folosind ulei.

 

In timp, bratarile indiene si-au schimbat aspectul pentru a tine pasul cu moda si pentru a avea un aer mai contemporan, dar inca au aceleasi semnificatii ca acum mii de ani. Bratarile cu un design geometric sunt foarte cautate in zilele noastre, dar in cadrul ceremoniilor traditionale se poarta in continuare doar bratari circulare din sticla sau metal.

 

Daca studiezi obiceiurile din fiecare regiune a Indiei vei descoperi ca, desi aceste bratari au denumiri diferite in fiecare dintre ele, importanta lor in cadrul ceremoniei nuntii este la fel de mare oriunde ai merge. Acest aspect nu tine cont de granitele geografice si este unul dintre ritualurile care s-au pastrat intacte de-a lungul anilor.

 

De exemplu, in sudul Indiei aurul este considerat extrem de norocos iar in unele comunitati miresele poarta bratari din aur combinate cu bratari verzi care semnifica fertilitatea. In Bengal, mireasa poarta o bratara din scoici si una din coral, impreuna cu cea din aur primita de la soacra sa atunci cand intra pentru prima data in casa in care urmeaza sa locuiasca.

 

In cultura indiana culorile joaca un rol foarte important – nu e de mirare asadar ca si bratarile au semnificatii diferite in functie de culoarea lor. Rosul semnifica energia si prosperitatea, pe cand verdele aduce noroc si fertilitate. Bratarile galbene au rolul de a aduce fericire, albul este specific noilor inceputuri si portocaliul este purtat pentru succes. Bratarile din argint denota puterea celei care le poarta, iar bratarile din aur sunt simbolul suprem pentru noroc si prosperitate.

 

Pentru indience, bratarile sunt mult mai mult decat simple accesorii – ele fac parte din identitatea acestora.

 

Daca aceste traditii ti se par interesante, incepe si tu sa porti bratari indiene autentice chiar azi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *