Comunicat de presa

Soluții în caz de urgență pentru noua lege în vigoare

Începând cu 1 octombrie, autorizațiile de securitate la incendiu au devenit obligatorii; Conform prevederilor legale, punerea în funcțiune fără obținerea autorizației de securitate la incendiu a construcțiilor și amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinație atrage după sine aplicarea de amenzi sau, în cazuri grave, oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor.
Soluții în caz de urgență pentru noua lege în vigoare
Soluții în caz de urgență pentru noua lege în vigoare
Pentru a fi în conformitate cu autorizația de securitate la incendiu, clădirile trebuie să fie dotate corespunzator cu produse care să faciliteze siguranța în clădire. Printre acestea se numără ușile rezistente la foc, motoarele de ferestre, motoarele desfumare uși, cortinele, ușile automate cu break-out.

Pentru a obtine autorizatia de Securitate la incendiu de la IGSU este necesar ca ușile rezistente la foc utilizate în clădire să aibă agrement tehnic. Ușile rezistente la foc pot fi atât culisante, cât și batante, din metal, sticlă sau lemn. Rezistența lor la foc diferă în funcție de optiunile alese, pe scara 30-60-90-120 sau chiar mai mult de 120 de minute. Gama de uși rezistente la foc este bogata tocmai pentru ca soluția să fie una potrivită pentru toate tipurile de proiect. Siatec are in portofoliu toate aceste solutii, pentru a putea raspunde tuturor tipurilor de proiecte. Mai mult de atat, sistemele break-out Siatec, folosite la usile glisante si rotative reprezinta o solutie foarte buna pentru asigurarea evacuarii in caz de urgenta.

Cortinele rezistente la foc și cortinele antifum joacă un rol esențial pentru securitatea la incendiu, acela de a împiedica trecerea fumului/focului și răspândirea în interiorul clădirii, asigurând câi de acces libere pentru evacuare. Cortinele sunt sisteme moderne folosite în spații puternic frecventate precum mall-urile, centrele comerciale, parcările subterane și spațiile publice. În același timp, cortinele pastreaza libertatea arhitecților în proiectare prin simplitatea lor în spațiu.

Uși automate cu sistem break-out

Sistemele de evacuare în caz de urgență sunt disponibile pentru ușile automate glisante și cele rotative și permit crearea de spatii largi în cazuri extreme. Pentru ușile rotative sistemele break-out asigură rabatarea segmentelor interioare permițând mărirea golurilor de trecere. Pentru cele glisante sistemul permite pivotarea la 90° a segmentelor de uși și a panourilor laterale, indiferent de pozitia ușii. Această specificație se adaugă mișcării normale, liniare de deschidere.

Motoare aport aer (cu rol in desfumare)

Deschiderea ușilor prin motoarele acționate electric au rol in aducerea în clădire a aerului proaspăt. Acest proces generează o diferență de presiune care facilitează evacuarea fumului prin partea superioară a clădirii (trape de fum sau ferestre acționate electric). Siatec a oferit o astfel de solutie la TNB (Teatrul National București) salvând fațada clădirii (care trebuia altfel să primească voleți pentru desfumare).

Motoare pentru ferestre

Pot fi montate pe orice tip de fereastră. Datorită pieselor electrice din dotare, automatizările de ferestre pot fi conectate la sisteme de control și pot fi acționate simultan indiferent de numarul acestora. Sistemele în 24V pot fi pornite și in cazul incendiilor și al penelor de curent.

Securitatea la incendiu este un subiect de actualitate. Siatec, divizia Aluterm Group specializată în automatizarea căilor de acces oferă un set complet de soluții pentru a preîntâmpina nevoile pe acest subiect. Experiența de peste 24 de ani precum și partenerii globali constituie garanția profesionalimsului Siatec în domeniul protecției la incendiu și desfumării. În cadrul conferinței “Specialiştii ferestrelor, faţadelor şi sticlei” organizată de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), Siatec a prezentat soluții de evacuare în caz de urgență și protecție la incendii cu uși și ferestre acționate automat.

Sistemele oferite de Siatec în Romania sunt în conformitate cu cerințele IGSU și respectă standardele europene. Mai multe informații puteți afla în pagina dedicată desfumării și evacuării în caz de urgență din site-ul Siatec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *