articole, Comunicat de presa

Axis participă la Smart City Expo 2017

Odată ce creşte dimensiunea oraşelor cresc şi provocările cu care se confruntă cetăţenii şi companiile. Procesul de urbanizare implică anumite module de securitate şi siguranţă, fiind nevoie de o infrastructură bine pusă la punct. Axis Communications pune accent deosebit pe iniţiativa Oraş Inteligent, fiind una dintre companiile promotoare ale acestui concept. Astfel, pentru a demonstra cum tehnologia poate ajuta în realizarea acestui obiectiv, Axis Communications anunţă prezenţa la evenimentul Smart City World Expo, ce va avea loc în perioada 14-16 noiembrie, în Barcelona.

Oraşele inteligente folosesc camere de supraveghere, senzori, sau alte tehnologii conectate pentru a creşte viabilitatea şi pentru a îmbunătăţi managementul activelor oraşului. O parte importantă a conceptului de oraş inteligent se referă la componenta de securitate, autorităţile fiind nevoite să găsească soluţii pentru a reduce rata de infracţiuni şi pentru a oferi cetăţenilor un nivel de siguranţă sporit. În calitate de lider de piaţă al industriei de supraveghere video, Axis are rolul de a ajuta oraşele în acest proces de transformare.

Siguranţa oraşului inteligent

Siguranţa este considerată principala componentă a Oraşului Inteligent. Soluţiile Axis au un raport calitate preţ optim, oferind un ROI clar prin transformarea imaginilor video în adevărate instrumente criminalistice. Prin folosirea camerelor Axis şi cu ajutorul expertizei lanțului de parteneri, autorităţile pot să detecteze în mod automat orice potenţial incident şi pot gestiona situaţiile exact atunci când se întâmplă. Sistemul de securitate poate fi folosit şi pentru activarea luminilor ambientale sau pentru realizarea unei comunicări bidirecţionale, proces ce poate conduce la o descurajare a activităţii criminale. Soluţiile Axis de securitate sunt integrate la nivel global, una dintre cele mai recente implementări fiind cea a oraşului Detroit. Iniţiativa a fost denumită Project Green Light şi se bazează pe platforma Genetec.

Oraş inteligent, într-o continuă dezvoltare

În strânsă legătură cu siguranţa este mobilitatea. Pentru acest segment, Axis şi Citilog, o companie din grup, au dezvoltat soluţii ce pot detecta accidentele din trafic sau infracţiunile, în timp real. Rezultatul înseamnă un timp de soluţionare mai mic şi o comunitate mai sigură.

Camere de supraveghere ce oferă mai mult decât imagini live

Indiferent de scenariu, fie pentru descurajarea actelor criminale fie pentru decongestionarea traficului, camerele Axis sunt adevărate instrumente versatile . Acestea pot să ofere imagini detaliate la o calitate de excepţie, chiar şi în condiţii dificile de iluminare. Astfel, soluţiile Axis ajută la îmbunătăţirea securităţii şi bunăstării cetăţenilor. Pentru a afla mai multe despre abordarea Axis a conceptului de Oraș Inteligent, vă invităm la evenimentul Smart City EXPO World Congres care va avea loc la Barcelona în perioada 14-16 noiembrie 2017, Axis Communications expune în Pavilionul 2, stand B200.

 

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluţii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.700 de angajați în peste 50 de birouri din lume și cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *