Uncategorized

The Open Door- Şi în România se poate

Toţi, fără excepţie, toţi ştim că în România nu merg toate aşa cum ar trebui să meargă. Toţi credem că putem mai mult, că merităm mai mult, că ar trebui să meargă toate mai bine. Noi, Aluterm Group, am organizat un eveniment – The Open Door – prin care am vrut să arătăm ca şi în România “se poate” şi că această schimbare în bine, este posibilă, numai dacă fiecare dintre noi facem ceva în sensul ăsta.

The Open Door a fost un eveniment organizat de Siatec (divizia destinată automatizărilor căilor de acces a grupului Aluterm) şi Record (o firmă elveţiană de tradiţie, care produce uşi automate, unul dintre liderii mondiali din domeniu) la Galeriile Galateca, pe 21 septembrie, care a reunit reprezentanţi de seamă din domeniile: arhitectură, construcţii, investiţii, faţade, furnizori de soluţii.
Eveniment The Open Door
Eveniment The Open Door
Evenimentul a avut ca scop ilustrarea unor proiecte naţionale şi internaţionale, menite să devină nişte modele, din punct de vedere al spaţiilor destinate accesului în clădire şi al automatizărilor folosite. Lucrările naţionale au fost prezentate prin Cartea Record, care cuprinde 27 de proiecte din mai multe oraşe din România. Proiectele internaţionale, au fost prezentate de Ralf Bucher persoană responsabilă de strategia Record în America şi de colaborarea grupului cu Apple. El a vorbit despre o serie de proiecte inedite create în colaborare cu marile case de arhitectură, Foster and Partners, Zaha Hadid Architects etc.

Prin acest eveniment noi, Siatec (parte din Aluterm Group) şi Record am arătat că în România se poate, că soluţii avansate de automatizare a intrărilor, întâlnite la clădiri de renume din toată lumea, se găsesc astăzi la o serie de proiecte naţionale şi că sunt disponibile acum, în România, și pentru proiectele viitoare.

Nu, nu vom putea schimba prezentul, pentru că el “este acum”, dar putem schimba viitorul. Cei prezenţi la eveniment şi cei rămaşi acasă (încă 10 – 12 mii de oameni din sectorul construcţiilor), ei sunt cei care proiectează şi construiesc România de mâine. Viaţa noastră va fi influenţată direct de aceştia, căci fiecare dintre noi e influenţat direct de calitatea spaţiului construit.

The Open Door a fost o odă a spaţiilor pentru viaţă şi un pas înainte în proiectarea şi atingerea lor. Prin prezența în număr mare la eveniment, prin calitatea participanţilor (dată de importanța lucrărilor realizate de ei până acum), prin ideile frumoase prezentate, avem convingerea că acest eveniment este cu adevărat un pas înainte pentru calitatea spaţiului construit din România. Mai departe, spre apropierea de acest ideal va conta enorm, aportul nostru, al fiecăruia dintre noi, cei care ne trăim viața profesională în breasla construcțiilor și a arhitecturii.

Evenimentul continua cu un concurs prezentat în site-ul Record în România – record-romania.com. Tot de aici puteți descărca și Cartea Record.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *