Uncategorized

Sisteme solare complete

Sursele de energie alternativa au devenit in ultimul deceniu din ce in ce mai accesibile si mai folosite atat in cadrul companiilor dar si al locuintelor pentru anumite sarcini de zi cu zi precum alimentarea dispozitivelor electrice si electronice care nu au nevoie de cantitati mari de energie electrica si cel mai des pentru incalzirea apei.

In acest sens cel mai indicat este sa folosim sisteme solare complete adica panouri solare cu boilere care incalzesc apa in mod eficient si rapid si pot fi instalate cu usurinta. Acest tip de panouri sunt realizate in general din tuburi vidate care transfera caldura captata catre anodul din bolier pentru a incalzi apa din acesta. Acest tuburi sunt foarte eficiente putand fi folosite atat pe timp de iarna cat si atunci cand este innorat fiind capabile sa captere radiatiile infrarosii care trec prin nori.

Desigur ca eficienta acestor panouri tine cel mai mult de cantitatea de caldura pe care o capteaza asa ca este de asteptat ca atunci cand este racoare afara sau foarte innorat sa nu dea un randament foarte bun insa nu inexistent. Este o solutie foarte utila in special in zonele rurale unde nu exista canalizare sau apa curenta si obtinerea apei calde este o problema in anumite situatii sau chiar si acolo unde exista apa curenta insa doar rece si este necesara incalzirea acesteia, sarcina pentru care panoul este conectat la reteaua de apa  curenta din locuinta. Beneficiile aduse de aceste sisteme vor fi vizibile pe termen lung in special la facturile pentru apa curenta dar si la cele de energie electrica si caldura iar noi ne putem bucura de apa calda in orice perioada a anului pentru un o baie relaxanta sau pentru orice alte sarcini pentru care avem nevoie de apa calda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *