Comunicat de presa

SIVECO Romania participa in proiectul de cercetare MASIM, coordonat de Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda Brasov

Obiectivul proiectului MASIM este de a oferi suport decizional in situatii de criza, la diferite niveluri ierarhice

SIVECO Romania este partener in proiectul de cercetare MASIM  Sistem aerian multi agent cu statie de sol portabila pentru managementul informatiilor”, coordonat de Academia Fortelor Aeriene “Henri Coanda” Brasov.

Proiectul a avut in vedere colectarea, rafinarea, gestiunea si partajarea informatiei spatiale din zone de interes cu ajutorul unui sistem multi-agent de platforme aeriene miniaturizate, coordonate printr- o statie de sol portabila.

MASIM ofera o solutie de suport decizional si coordonare multi-agent in timp real, modulara, flexibila si scalabila, usor de utilizat de catre managerii de criza de la diferite niveluri ierarhice.

Tehnologia inovativa utilizata se bazeaza pe progresele semnificative acumulate in dezvoltarea autopilotilor si senzorilor de bord, care pot fi miniaturizati la nivele de performanta deosebita si pot inlocui cu succes sistemele clasice (aeronave sau UAV-uri).

MASIM permite indeplinirea unor misiuni noi, specifice zonelor aglomerate periculoase, in care mijloacele clasice nu sunt suficient de performante sau au costuri prohibitive.

Totodata, MASIM raspunde cerintei actuale a utilizatorilor finali referitoare la exploatarea eficienta a acestui tip de platforma de catre operatori cu un nivel mediu de pregatire, la costuri reduse.

Participarea SIVECO Romania in cadrul proiectului reflecta experienta companiei in elaborarea de platforme IT si solutii portal.

Totodata, raspunde interesului sau de extindere a expertizei in dezvoltarea de modele experimentale in domeniul materialelor, proceselor si solutiilor inovative.

Astfel, solutia informatica propusa in cadrul proiectului vizeaza elaborarea unui model experimental de tip platforma IT, implementarea si optimizarea unei arii de supraveghere si a retelei de echipamente necesare in actiunea de survol. 

Activitatea desfasurata in cadrul proiectului MASIM a fost prezentata in cadrul a numeroase evenimente internationale:

– Conferinta Internationala a educatiei, cercetarii si inovarii (ICERI2016), in Sevillia, Spania, 14-16 noiembrie 2016;

– Conferinta Internationala de tehnologie, educatie si dezvoltare (INTED 2017), Valencia, Spania, 6-8 martie 2017;

– Sesiunea Internationala de Comunicari Stintifice „Scientific Research and Education in the Air Force-AFASES 2017”, organizata in parteneriat cu Academia Fortelor Armate „General MK.R.Stefanik” din Liptovsky Mikulas din Slovacia, 25-27 mai 2017

– Conferinta Internationala de educatie si noi tehnologii de invatare, Barcelona, Spania, 3-5 iulie 2017.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *