Comunicat de presa

Care este diferenta dintre dialogul cu un coach si dialogul in general?

Care este diferenta dintre dialogul cu un coach si dialogul in general?

Alain Cardon, Master Certified Coach, raspunde si dezvaluie spiritul coaching-ului
Care este diferenta dintre dialogul cu un coach si dialogul in general?
Rolul coach-ului constă mai cu seamă în a-i lăsa clientului spaţiu şi timp să simtă, să reflecteze şi să-şi dezvolte gândirea, să-şi precizeze, să-şi elaboreze, să-şi descopere ideea până la capăt.
Alain Cardon, Master Certified Coach

“Pentru a începe explorarea simplităţii coaching-ului, vă propun câteva reflecţii asupra spiritului lui. Căci în spiritul coaching-ului rezidă originalitatea şi marca acestuia, şi nu în multitudinea metodelor pe care am putea fi tentaţi să le dezvoltăm sub pretextul coaching-ului, poate numai pentru a ne delimita. …

Potrivit lui Bohm, dialogul dintre două sau mai multe persoane este o interacţiune verbală relativ fluidă, constructivă şi care respectă sensul vehiculat de cuvintele rostite de fiecare dintre interlocutori. …

În decursul unui dialog între două sau mai multe persoane, schimbul sau, mai bine zis, co-acompaniamentul cade în sarcina tuturor participanţilor la convorbire. Fiecare integrează, cu fiecare etapă, contribuţia interlocutorilor precedenţi şi contribuie astfel la elaborarea sau la apariţia treptată a unui nou sens, relativ împărtăşit. Fiecare ascultă cu atenţie, dezvoltând sau modelând ulterior sensul împărtăşit, spre a crea o nouă formă conceptuală colectivă. Dialogul este o interacţiune emergentă în sensul că nimeni nu dispune de un a priori bine definit cu privire la rezultatul final al conţinutului convorbirii. …

În decursul convorbirii cu un coach, natura schimbului reciproc este relativ diferită. Clientul vorbeşte, iar coach-ul îl ascultă cu atenţie, în primul rând pentru a-i facilita exprimarea şi eventual pentru a înţelege sensul spuselor lui. …

Rolul coach-ului constă mai cu seamă în a-i lăsa clientului spaţiu şi timp să simtă, să reflecteze şi să-şi dezvolte gândirea, să-şi precizeze, să-şi elaboreze, să-şi descopere ideea până la capăt. Ascultarea respectuoasă şi atentă din partea coach-ului îi permite clientului să elaboreze treptat sensul pe care-l percepe şi pe care doreşte să-l exprime.

În coaching, ca şi în cursul unui dialog, intenţia clientului evoluează şi duce adesea, dacă nu chiar sistematic, la un rezultat diferit de cel pe care-l avea el în vedere înainte de a începe să-şi exprime reflecţiile. În condiţiile în care clientul este ascultat cu atenţie şi în tăcere de către coach, formularea lui, sau verbalizarea sensului căruia încearcă el să-i „dea o formă” se modifică în mod natural, se remodelează şi se precizează treptat. … ”

Vrei să afli mai multe? Poţi citi întregul articol aici.

Vrei să aprofundezi arta dialogului de coaching? Programul de formare profesională şi personală Fundamentele Coachingului reprezintă un instrument complet care se concentrează pe dobândirea tehnicilor de comunicare şi a deprinderilor de coaching prin lucrul supervizat pe subechipe, urmat de debriefing şi fixarea instumentelor care ajută la exersarea tehnicilor esenţiale de coaching.

Prin setul de aplicaţii structurate pe probleme cheie şi exerciţii practice supervizate direct de către Alain Cardon, MCC, programul se adreseaza tuturor celor care doresc să foloseasca eficient instrumente de comunicare performante în activitatea lor.

Următoarea serie incepe pe 16 februarie. Pentru mai multe detalii sau înscrieri, vă rugam să ne contactaţi pe e-mail raican.carmen@yahoo.com sau mobil 0733 988 678.

Despre Metasysteme Coaching
Alain Cardon este Master Certified Coach (MCC), International Coach Federation (I.C.F.), B.A. in Stiinte Sociale si etnologie, de la Macalester College, Minnesota, SUA. Psihologia educatiei, Universitatea Minnesota, SUA. Fost cadru didactic al Institutului Francez de Analiza Tranzactionala (I.F.A.T.), Alain Cardon este “expert” al Asociatiei pentru Progresul Managementului (APM), a publicat la Editions d’Organisation si este consultant si coach din 1976. Specialist in coaching-ul de conducator si de echipa, precum si coach in indrumarea organizatiilor internationale, multiculturale si aflate in tranzitie. Pe langa activitatea de formare de coachi, Alain Cardon desfasoara si o activitate de cercetare si aprofundare a practicii sistemice in domeniul coachingului de lider, de echipa de conducere si de intreprindere, materializata in publicarea a numeroase articole si lucrari de specialitate.
Metasysteme Coaching este o companie de consultanta ce reuneste profesiunile de coach si de consultant strategic si sistemic. Toate programele de formare si pregatire oferite de Metasysteme Coaching sunt certificate ACSTH de International Coach Federation. Apartenenta la ICF este o garantie a calitatii si a respectarii criteriilor etice si deontologice stabilite de aceasta organizatie, criterii care privesc atat coachingul individual si de lider, coachingul de echipa de conducere si de intreprindere, si cursurile de formare si pregatire.
Metasysteme Coaching – Persoana de contact
Pentru telefon si e-mail click aici
METASYSTEME COACHING
www.metasysteme-coaching.ro
Contact METASYSTEME COACHING

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *