articole

Cum sa ma las de fumat?

Fumatorii ocazionali se bucura de micile placeri ale vietii la Azuko. Ei merg la acest local pentru a fuma o narghilea Bucuresti de calitate, la doar 17 lei. Aromele sunt diverse si multe. Poti alege menta, lamaie, cirese, pepene rosu, pepene galben, trandafir, vanilie si multe alte arome. Mergi la Azuko in zona Iancului sau in Centrul Vechi si savureaza o delicioasa narghilea.

Sunt insa si fumatori inraiti, oameni care fumeaza in mod excesiv. Ne referim aici la cei care fumeaza pachete intregi de tigari pe zi. Sunt insa si oameni care fumeaza un pachet la 2-3 zile. Atat cei inraiti, cat si cei care fumeaza mai putin, au momente in viata in care vor sa renunte la fumat. Insa, din moment ce ai un astfel de viciu, cu greu te lasi. Cu toate acestea, vrem sa venim in ajutorul tau cu o serie de sfaturi care ti-ar putea fi de folos:
• Cere ajutor de specialitate
Cand esti hotarat/a sa faci un astfel de pas, cel mai bine e sa ceri ajutor de specialitate. Sunt medici competenti care pot veni in ajutorul tau si iti pot spune in mod clar si concret ce anume ai de facut. Tot medicul iti poate da sfaturi si in privinta inlocuitorilor pentru tigari. Unii folosesc produse din farmacii, altii produse naturiste si asa mai departe.
• Cere sprijinul familiei si al prietenilor
Cand vrei sa te lasi de fumat, cere ajutorul celor dragi tie. Acestia te pot incuraja si te pot ajuta sa iti indeplinesti scopul. Totodata, daca in familia ta sau intre prieteni sunt fumatori, roaga-i sa nu mai fumeze cand esti tu prin preajma in perioada in care te lupti sa scapi de acest viciu. Roaga-i de asemenea sa te inteleaga daca in aceasta perioada esti putin mai agitat/a ca de obicei.

• Fa-ti un plan bine pus la punct
Cand vrei sa renunti la fumat, trebuie inca de la inceput sa iti faci un plan. Ia in calcul si obstacolele care pot aparea, dar si modul in care le poti elimina. Fa un plan detaliat si tine-te de el pentru a-ti atinge scopul.
• Stabileste-ti motivul pentru care renunti la fumat
Cand vrei sa te lasi de fumat, incearca sa-ti gasesti motive reale, motive care sa te faca sa reusesti cu adevarat. Cel mai bine e sa constientizezi pericolele pentru sanatate si sa renunti, pentru ca fumatul iti pune in pericol viata. Sunt oameni care renunta la fumat pentru ca nu au bani, dar incep din nou sa fumeze cand au bani. Sunt oameni care renunta la fumat pentru persoan iubita, dar incep din nou sa fumeze cand se despart. Motivul tau trebuie sa fie unul stabil, unul care sa te motiveze cu adevarat.

Daca vrei intr-adevar sa te lasi de fumat, cu siguranta vei reusi. Daca iti place sa fumezi, poti fuma ocazional narghilea. Daca din cand in cand treci pe la Azuko pentru o narghilea, nu poti sa te consideri fumator, ci doar pasionat de un gust delicios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *