Uncategorized

Tendinte de Valentine’s Day 2016 pentru magazinul online IdeaPlaza.ro Citeste mai mult: Tendinte de Valentine’s Day 2016 pentru magazinul online IdeaPlaza.ro

Magazinul online de cadouri IdeaPlaza.ro s-a pregatit si in acest an de un val mare de comenzi in special in perioada 1 – 11 Februarie. Din experienta anilor trecuti am analizat o serie de statistici interesante pe care vrem sa le comunicam clientilor, utilizatorilor si tuturor prietenilor magazinului nostru online.
Tendinte de Valentine’s Day 2016 pentru magazinul online IdeaPlaza.ro
Online pentru toata lumea
IdeaPlaza

Data de 14 Februarie este cunoscuta peste tot in lume ca Ziua Internationala a Dragostei sau Valentine’s Day desi, nu este trecuta in nici un calendar traditional.

Anul acesta ziua de Valentine’s Day o sa fie chiar intr-o zi de Duminica, astfel incat cuplurile de indragostiti au un motiv in plus sa isi petreaca timpul impreuna.

Magazinul online de cadouri IdeaPlaza.ro s-a pregatit si in acest an de un val mare de comenzi in special in perioada 1 – 11 Februarie. Din experienta anilor trecuti am analizat o serie de statistici interesante pe care vrem sa le comunicam clientilor, utilizatorilor si tuturor prietenilor magazinului nostru online.

Mai jos aveti o comparatie realizata in perioada 14 Ianuarie – 14 Februarie 2014 fata de 2015:

utilizatori: + 110,98%

utilizatori unici: + 94%

pagini vizualizate: + 33,83%

numarul de comenzi: +43,43%

durata medie de minute per utilizator: – 33,48%

media de pagini vizualizate per utilizator: – 36,57%

Analizand mai bine aceste statistici, am observat ca scaderile provenite de la perioada mai scurta petrecuta pe site cat si numarul mai mic de pagini vizualizate de utilizatori in 2015 fata de 2014, se datoreaza faptului ca utilizatorii au reusit sa gaseasca mai repede produsele dorite si sa finalizeze mai repede comanda.

Mai jos este si o comparatie a traficului venit prin intermediul desktop-ului, dispozitivelor mobile sau a tabletelor:

Desktop: 46,3% crestere in 2015 fata de 2014

Mobile: 313,4% crestere in 2015 fata de 2014

Tableta: 159, 5% crestere in 2015 fata de 2014

Din datele de mai sus se poate observa cu usurinta o crestere spectaculoasa a traficului venit de pe dispozivite mobile, in special de pe smartphone-uri. Aceasta crestere se va mentine tot la un nivel ridicat si in 2016 datorita numarului din ce in ce mai mare de smartphone-uri de pe piata precum si usurinta de a face o comanda de oriunde la orice ora din zi sau noapte (24 din 24, 7 zile din 7). O singura restrictie poate sa fie: lipsa conexiunii la internet.

De asemenea in perioada 14 Ianuarie – 14 Februarie 2015 dintre cei care “ne-au trecut pragul” magazinului nostru online de cadouri IdeaPlaza.ro, 71% au fost femei iar 29% au fost barbati. Prin acest procent se adeveresc si mai multe statisticile, prin care femeile acceseaza si comanda mai multe produse din magazinele aflate in mediul online (si nu numai). Acest trend se va pastra cu siguranta si in acest an, precum si in anii ce vor veni.

Din punct de vedere al varstei vizitatorilor care au accesat magazinul online IdeaPlaza.ro, avem urmatoarele cifre:

18 – 24 ani: 47,7 %

25 – 34 ani: 37,3 %

35 – 44 ani: 10,4 %

45 – 54 ani: 2,4 %

54+ ani: 2,1 %

Se poate observa cu usurinta din datale de mai sus ca, persoanele intre 18 si 34 au au un procent de peste 80% din totalul accesarilor, de aici rezultand si procentul foarte mare al accesarilor de pe dispozitivele mobile (smartphone si tableta).

In ultimii 2 ani, clientii magazinului nostru online au inceput sa devina mai organizati si sa plaseze comenzi pentru Valentine’s Day chiar cu o luna inainte de acesta zi a indragostitilor, pentru a evita aglomeratie din ultimele zile. Ne bucuram sa vedem acest lucru din mai multe motive:

cadourile comandate in special cadourile personalizate sa ajunga in timp util

se elimina posibilitatea ca produsele dorite sa nu mai fie pe stoc in ultimele zile

in cazul in care mai este nevoie de un produs, sa exista posibilitatea ca acesta sa fie comandat si sa ajunga in timp util

Pentru ca este o intrebare destul de frecventa in acesta perioada: “Care sunt cele mai cautate si accesate sectiuni ale unui magazin online?”, aveti mai jos o scurta comparatie a celor mai accesate categorii de pe IdeaPlaza.ro.

Cele mai accesate categorii in perioada 14 Ianuarie – 14 Februarie 2014 au fost:

Cadouri Valentine’s Day

Cadouri Personalizate

Cadouri pentru Barbati

Cadouri Haioase

Cadouri pentru Femei

Cele mai accesate categorii in perioada 14 Ianuarie – 14 Februarie 2015 au fost:

Cadouri Valentine’s Day

Tricouri Personalizate

Cadouri pentru Barbati

Cadouri Personalizate

Cadouri pentru Femei

Incepand din acest an, la cererea multor clienti existenti, magazinul online IdeaPlaza are o noua categorie de hanorace si tricouri de Valentine’s Day personalizate. In cadrul acestei noi categorii sunt prezente peste 35 de modele diferite care se pot personaliza prin alegerea culorilor designului dorit care este imprimat pe tricou sau hanorac, precum si alegerea culorilor obiectului vestimentar preferat. Cele mai noi tricouri si hanorace sunt cele care au un design impartit in doua: jumatate din acesta este tiparit pe obiectul vestimentar al baiatului iar cealalta jumatate este tiparita pe obiectul vestimentar al fetei. Astfel, se poate vedea designul complet doar cand atat baiatul cat si fata sunt imbracati cu tricoul sau hanoracul personalizat si vor sta unul langa altul, formand un cuplu perfect.

Pentru acest an preconizam o crestere a traficului pe IdeaPlaza.ro cu cel putin 70% fata de 2015 si de asemenea consideram ca trendul de crestere a traficului de pe dispozitivele mobile se va pastra si in acest an, crescand cu cel putin 80% fata de 2015.

Cele mai cautare categorii de cadouri din acest an preconizam ca vor ramane categoriile din anii precedenti si anume: cadouri de Valentine’s Day, Cadouri Personalizate, Tricouri si Hanorace personalizate si Cadouri pentru Barbati.

Despre Idea Plaza Srl
Ideaplaza.ro este un magazin online de cadouri si cadouri personalizate de unde poti sa iti alege cadoul mult dorit din miile de produse existente in stoc. Comanda ta va ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil (24-48 de ore lucratoare) in siguranta si avand cel mai mic cost unic la transport indiferent ca locuiesti intr-un oras resedinta de judet sau in cel mai mic sat din Romania.

Citeste mai mult: Tendinte de Valentine’s Day 2016 pentru magazinul online IdeaPlaza.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *