Uncategorized

4 recomandari ale specialistilor de care sa tii cont Citeste mai mult: 4 recomandari ale specialistilor de care sa tii cont

Ti-ai ridicat casa visurilor tale, iar acum ai ajuns intr-un punct dificil: alegerea acoperisului? Ei bine, n-ar trebui sa fie neaparat o problema daca tii cont de sfaturile date de specialisti. Pentru a face cea mai buna alegere trebuie sa tii cont de patru elemente esentiale: calitate, greutate, confort si estetica.
Bilka acoperis
Bilka acoperis
Iata care sunt sfaturile specialistilor cand vine vorba despre alegerea unui acoperis care sa dureze o viata:

Calitatea si rezistenta materialelor
Alegerea pe care o faci acum te va insoti multi ani de aici inainte. Poate chiar 50-60 de ani, cu alte cuvinte se vor putea bucura si nepotii de inspiratia ta de azi. Iar inspiratia trebuie sa se concentreze pe logica. Daca vrei un acoperis rezistent in timp, atunci trebuie sa alegi unul de calitate.

Calitatea este definita de materialele la standarde inalte din care este realizata invelitoarea pentru casa. La sistemele de acoperis si tabla cutata cu suprafata poliesterica realizate sub emblema BILKA, cel mai mare producator de acoperisuri la nivel local, se acorda o garantie de 10 ani pentru stratul de vopsea, iar durata de viata a acoperisului este estimata pana la 60 de ani, asta si in functie de conditiile atmosferice din zona in care este amplasata locuinta.

Tigla metalica BILKA, unul dintre cele mai des folosite materiale pentru acoperirea imobilelor, este rezistenta la ploaie, vant, ninsori si mucegai.

Greutatea
O casa din lemn si una din caramida nu suporta aceeasi greutate a acoperisului. De aceea, e bine ca inca de la inceput sa stabilesti impreuna cu proiectantul si cu un specialist in acoperisuri care e tipul de invelitoare cel mai potrivit pentru casa ta. Alegerea acoperisului se face tinand cont de panta sarpantei, de structura de rezistenta a cladirii, dar si de amplasarea urbanistica. Potrivit expertilor, un acoperis din tabla tip tigla este de zece ori mai usor decat unul din ceramica. Astfel, pe un acoperis de 200 de metri patrati se va aseza o greutate de 1.000 de kilograme in cazul tiglei metalice, spre deosebire de cele 10.000 de kilograme in cazul tiglei clasice.

Retro PANEL este un tip de panou de acoperis produs de BILKA foarte interesant din multe puncte de vedere. Este modern si reprezinta o solutie simpla si rapida atat pentru casele rustice, vechi, care necesita renovare, dar si pentru cele proaspat construite. Este usor, flexibil, si poate fi folosit chiar si pentru acoperisuri cu inclinatie mare.

Confortul
Cand vorbim despre confortul pe care il ofera un acoperis trebuie luate in calcul mai multe aspecte. Pe de o parte, etanseitatea acoperisului. In cazul tiglelor metalice BILKA, faptul ca sistemul de prindere a modulelor se face prin suprapunere si prin fixare cu suruburi autofiletante, asigura o etanseitate perfecta, ceea ce inseamna ca apa nu se va scurge sub aceasta invelitoare.

In plus, acoperisurile de acest tip sunt si foarte rezistente la propagarea si la raspandirea focului. Un alt avantaj este dat de montajul usor, dar si de mentenanta minima pe care o necesita acoperisurile din tigla metalica sau cele din panouri din tabla faltuita.

Estetica
Toate elementele de mai sus sunt foarte importante pentru tine, insa in niciun caz nu trebuie sa faci rabat de aspectul pe care il ofera acoperisul. Acesta trebuie sa se integreze in ambient atat din punctul de vedere al esteticii, cat si din cel al culorii.

Asa se face ca un acoperis trebuie sa fie elegant si sa aiba un aspect integrat constructiei, indiferent ca vorbim despre un imobil vechi despre o locuinta moderna ori despre o casa de vacanta. Atunci cand alegi culoarea acoperisului este bine sa tii cont si de cele ale caselor din vecini, intrucat e bine ca locuinta ta sa nu faca nota discordanta. Nuanta pentru care optezi trebuie sa fie in ton cu peretii casei. E bine sa nu ajungi la discrepante mari pentru ca intreaga constructie va avea un aspect general incarcat.

La BILKA ai mereu un consultant care sa te sfatuiasca ce e cel mai bine sa alegi pentru ca locuinta ta sa fie cea mai frumoasa.

Despre Acasa Media
Acasa.ro este in prezent unul dintre cele mai vizitate portaluri din Romania cu peste 1.500.000 de vizitatori lunar si peste 300 000 membri activi. Portalul are o structura complexa cu 33 de sectiuni si trimite lunar 22 newslettere la peste 150 000 de abonati.

Conform informatiilor trafic.ro, portalul detine acum locul 22 in clasamentul general al site-urilor romanesti si locul 2 la sectiunea Lifestyle

Citeste mai mult: 4 recomandari ale specialistilor de care sa tii cont

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *