Uncategorized

Obiceiuri de nunta din Moldova

Cand vrei sa ai o nunta ca in povesti ai grija de orice detaliu, de la husele cu care sunt invelite scaunele, pana la alegerea unei formatii nunta care sa stie cu adevarat sa intretina atmosfera. Totul trebuie pregatit cat mai bine si trebuie sa ai mare atentie la detalii. Tot ce conteaza in final e ca toata lumea sa se distreze si sa se simta bine. Este cunoscut faptul ca o nunta este intretinuta de atmosfera pe care o creaza o formatie nunta cu adevarat buna. Cand trebuie sa alegi formatia potrivita, ai de ales dintr-o multime de formatii nunta Bucuresti sau din alte orase ale tarii. Ideal ar fi sa gasesti ce crezi ca se potriveste cel mai bine la nunta ta, la nunta voastra. In cazul in care te-ai gandit sa alegi o formatie nunta Bucuresti, iti sugeram sa iei in calcul si Formatia Bucuresti. Aceasta este formata din artisti cu experienta, artisti care stiu cum sa faca din nunta ta un mare eveniment.

Atmosfera de la nunta este intretinuta si de obiceiurile care se fac. Obiceiurile difera in functie de zona in care se face nunta. Astazi vom vorbi putin de obiceiurile de nunta din zona Moldovei.

Un obicei de nunta cunoscut in zona Moldovei este faptul ca tinerii se inteleg din timp pentru a face nunta, iar baiatul impreuna cu parintii merg la fata acasa pentru a discuta detaliile legate de casatorie.

In Moldova, la unele nunti se pastreaza obiceiul de la intrarea in localul in care are loc petrecerea. Pe o masa, la intrarea in local, se aseaza o galeata cu apa, iar nuntasii cand intra isi inmoaie mainile in galeata in semn de purificare. Dupa ce isi inmoaie mainile in apa, mireasa ii stropeste pe acestia cu busuioc.

In satele din Moldova, se merge pe jos spre biserica, iar inaintea alaiului se afla un flacau care duce bradul de nunta.

Acestea sunt o mica parte din obiceiurile pe care moldovenii inca le pastreaza la nunti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *