Uncategorized

Marea Neagră – de la țărm către adânc Citeste mai mult: Marea Neagră – de la țărm către adânc

Vă invităm sâmbătă, 31 octombrie 2015, de la ora 11.00, în Sala Multimedia a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, să participați la conferința „Marea Neagră – de la țărm către adânc”, susținută de către dr. Alexandru Iftime, cercetător științific. Prelegerea face parte din cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.
Marea Neagră – de la țărm către adânc
Cu ocazia Zilei Internaționale a Mării Negre, vă invităm să explorăm împreună, aspecte cunoscute și mai puțin cunoscute legate de Pontul Euxin. Vom discuta despre viețuitoarele Mării Negre și problemele cu care se confruntă, dar și despre relația dintre mare și comunitățile umane ce o înconjoară, din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre. Vom cunoaște prin imagini lumea subacvatică a Mării Negre, dar și porțiuni de uscat mai retrase, aflate sub influența covârșitoare a mării, descoperind astfel că Pontul Euxin corespunde întru totul numelui său antic: un spațiu primitor pentru viață și om, întotdeauna plin de surprize.

Specialiştii muzeului destăinuie publicului, în cadrul programului „La Antipa, în spatele uşilor închise”, câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică: descrierea grupului studiat, metode de colectare sau de observare a materialului biologic, tehnici de preparare după standarde muzeale, precum şi practici de conservare a pieselor din colecţiile ştiinţifice muzeale.

Participarea la eveniment este gratuită!

Rezervarea, în limita a 70 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro , tel: 0729.074.127.

Despre MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA
Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.

Citeste mai mult: Marea Neagră – de la țărm către adânc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *