Uncategorized

“AVANGARD-isme” – Curs teoretic și practic de arte vizuale Citeste mai mult: “AVANGARD-isme” – Curs teoretic și practic de arte vizuale

ANAV – Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane organizează, începând cu 28 octombrie 2015, cursuri teoretice și practice de arte vizuale cu Anca Coller, artist vizual, lector la Universitatea Națională de Arte din București.

Cui se adresează?
Oricărui iubitor de artă care dorește să-și perfecționeze într-un mod neconvențional și într-un cadrul elegant cunoștințele din diverse curente artistice.

curs, atelier, teorie, practica, arta, vizuale, avangarda, dadaism, cubism, colaj, expresionism, suprarealism,
curs, atelier, teorie, practica, arta, vizuale, avangarda, dadaism, cubism, colaj, expresionism, suprarealism,

”Educația artistică este neglijată în țara noastră, deși apelând la artă putem avansa enorm ca indivizi; putem depăși impasuri, blocaje, putem înțelege lumea în toată complexitatea și frumusețea ei, ne îmbogățim sufletește și ne obligăm să explorăm în jurul nostru mult mai profund, înlocuind treptat efemerul cu esențialul, descoperind valorile universale ascunse în particularul omniprezent.”

Anca Coller

Care este scopul acestor cursuri?

Înțelegerea profundă a artei și a mecanismelor de creație, explorarea la nivel creativ a propriilor resurse, autocunoșterea prin artă.

Cum se desfășoară?

Micile ateliere ”cognitiv-creative” vor fi construite pornind de la mișcările și curentele avangardei secolului XX, perioadă efervescentă și fructuoasă în istoria artelor, în care individualitatea artistului a prins aripi, iar arta a putut să-i exprime liber trăirile, concepțiile filosofice și sociale, viziunea asupra lumii.

Fiecare capitol va fi prezentat în două cursuri: unul de teorie și de familiarizare cu contextul istoric, operele de artă ce aparțin mișcării respective, artiștii reprezentativi; celălalt practic, propunând un exercițiu creativ în care vom exploata abordările artiștilor avangardiști pentru a compune propriile lucrări. De la un atelier la altul vom vedea cum toate aceste curente au creat premisele mișcărilor ulterioare de neoavangardă sau postmoderne, trimițându-și influențele până în prezent.

Perioada de desfășurare:

Cursuri: 28 oct 2015 – 16 dec 2015

Vacanță: 17 dec 2015 – 12 ian 2016

Cursuri: 13 ian 2016 – 3 feb 2016

Ziua și ora: în fiecare zi de miercuri, de la ora 19.oo – 21.3o.

Profesor: Anca Coller

Anca Coller este artist vizual, lector la Universitatea Națională de Arte din București. A studiat pictura la aceeași universitate și în prezent predă un curs de fotografie la Departamentul de Grafică.

Număr de locuri: limitate.

Unde?

În spațiul cultural multifuncțional GALLERY, str. Leonida nr. 9-11, sector 2, București (în centru, de la Romană pe Eminescu colț cu Tunari).

Taxa de participare: 1200 lei. Elevii și studenții beneficiază de o reducere de 300 lei. La înscriere se achită un avans de 50%, urmând ca pe 25 nov 2015 să se plătească diferența.

Toate materialele folosite pentru exercițiile practice sunt gratuite și sunt puse la dispoziția cursanților de către organizatori.

Citeste mai mult: “AVANGARD-isme” – Curs teoretic și practic de arte vizuale

Distractie garantata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *